ΟΥΚΡΑΝΙΑ | Παρθενική εμφάνιση του «Terminator» στον πόλεμο – VIDEO
Defence Redefined
Published on 19/05/2022 at 18:38

Κοντά στο μέτωπο του πολέμου, σε μια περιοχή στην οποία αναμένεται να σημειωθούν σφοδρές μάχες, το Σεβερεντονέτσκ, εντοπίστηκε σε βίντεο περαστικών, το ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMPT «Terminator». 

Ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που το BMPT «Terminator» εντοπίζεται στο Ντονμπάς, το AFV εθεάθη κοντά στα ρωσικά σύνορα, πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το BMPT είναι κατασκευασμένο, στο πλαίσιο του ευρέως διαδεδομένου άρματος μάχης T-72. Αναπτύχθηκε από την Ural Transport Engineering Design Bureau της Ρωσίας με βάση την εμπειρία μάχης που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του Σοβιετικού-Αφγανικού πολέμου και του Πρώτου Πολέμου της Τσετσενίας.

Το AFV είναι οπλισμένο με τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων 9M120 Ataka, δύο αυτόματα πυροβόλα 2A42 των 30 mm, δύο εκτοξευτές χειροβομβίδων AG-17D και ένα ομοαξονικό πολυβόλο PKTM των 7,62 mm. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός. Το σύστημα πλοήγησης που χρησιμοποιείται από το AFV είναι μια συνδυασμένη μονάδα GPS/GLONASS.

Διαβάστε επίσης: BMPT “Terminator” | Η Ρωσική προσέγγιση στην υποστήριξη μάχης εντός κατοικημένων τόπων – VIDEO

Το BMPT τροφοδοτείται από έναν κινητήρα ντίζελ V-92S2 1.000 ίππων. Έχει λειτουργική αυτονομία 550 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 60 χιλιομέτρων.

Περισσότερα από 70 BMPT είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε υπηρεσία με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν είναι σαφές πόσα από αυτά τα AFV έχουν αναπτυχθεί στο Ντονμπάς.

Το BMPT σχεδιάστηκε ειδικά για να υποστηρίζει άρματα μάχης σε αστικό έδαφος. Το AFV πιθανότατα θα βοηθήσει τις ρωσικές μονάδες που πολεμούν αυτή τη στιγμή στο Σεβεροντόνετσκ και σε κοντινούς αστικούς οικισμούς.

Με πληροφορίες από: Southfront.org

Διαβάστε επίσης: Πλωτή γέφυρα | Διδάγματα από τη χρήση της από το Ρωσικό Μηχανικό στην Ουκρανία – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This