Αμερικανικός Στρατός | Παραλαβή του νέου ελαφρού άρματος μάχης M10 Booker
Defence Redefined
Published on 23/04/2024 at 19:00

Ο Αμερικανικός Στρατός παρέλαβε το πρώτο ελαφρύ τεθωρακισμένο άρμα μάχης M10 Booker κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, στις 18 Απριλίου 2024, στο Πεδίο Δοκιμών Aberdeen στο Μέριλαντ.

Το νεότερο και σύγχρονο άρμα μάχης του αμερικανικού στρατού θα ξεκινήσει τις επιχειρησιακές δοκιμές με την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, οι οποίες θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες. 

Η πρώτη επιχειρησιακά λειτουργική παρτίδα των M10 Booker αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2025, ενώ μέχρι σήμερα, τρία οχήματα παραγωγής Μ10 Booker έχουν παραδοθεί στον Αμερικανικό Στρατό. 

Επιπλέον, το M10 θα υποβληθεί σε δοκιμές τα επόμενα δύο χρόνια για να διασφαλιστεί ότι πληροί τα πρότυπα του Αμερικανικού Στρατού με την αξιολόγηση να συμπεριλαμβάνει ασκήσεις αξιοπιστίας και συντήρησης για βολή και κινητικότητα.

Κατασκευασμένο από την General Dynamics Land Systems, το M10 Booker είναι ένα ελαφρύ τεθωρακισμένο άρμα μάχης με βάρος περίπου 40 τόνων, το οποίο διαθέτει ένα κύριο πυροβόλο των 105 χιλ, ένα βαρύ πολυβόλο M2HB των 12,7 χιλ και ένα πολυβόλο M240B των 7,62 χιλ.

Το υπόψη σύστημα έχει επιχειρησιακή εμβέλεια έως και 560 χλμ και δύναται να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 72 χλμ/ώρα, ενώ δύο οχήματα του τύπου μπορούν να μεταφερθούν εντός ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-17.

Διαβάστε επίσης: VAB VCAC 6X6 | Ο “κυνηγός” αρμάτων της ΕΦ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This