Ελληνικό | 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο
Defence Redefined
Published on 26/04/2024 at 17:23

Κάτω από το σημείο που επί χρόνια φιλοξενούνταν το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας, στο Ελληνικό, έχουν βρεθεί πάνω από 300 βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες βόμβες.

οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για σημεία που χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν καθημερινά, δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Τέλος ευχαρίστησε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ),, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια. 

Η συνάντηση έγινε ώστε να υπάρξει στενή συνεργασία στην επικοινωνία με τους κατοίκους, που σε κάθε ελεγχόμενη έκρηξη αναστατώνονται.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό | Εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This