Το έργο FEDERATES | Ανάπτυξη του πρώτου οικοσυστήματος MSaas της Ευρώπης
Defence Redefined
Published on 07/05/2024 at 17:26

Στις 21 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε το πρώτο ιταλικό εργαστήριο για το έργο FEDERATES του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Leonardo στη Tiburtina στη Ρώμη.

Εκτός από το γραφείο Electronics Business Area, το οποίο ηγείται της συμμετοχής της Leonardo στο έργο, εμπλέκονται επίσης τα γραφεία Aircraft, Helicopters, Cyber και Leonardo Labs Areas.

Το έργο FEDERATES έχει στόχο την κατασκευή του πρώτου πρωτότυπου ευρωπαϊκού οικοσυστήματος MSaaS (Modelling & Simulation as a Service), για να υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων και την εκπαίδευση των Ευρωπαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το έργο, με επικεφαλής τη Rheinmetall Electronics, είναι μια πολυεθνική δραστηριότητα που χρηματοδοτείται από την Επιτροπή της ΕΕ, με την υποστήριξη 15 Ευρωπαϊκών Εθνών.

Το εργαστήριο ενέπλεξε τους ενδιαφερόμενους φορείς του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας (MoD) για να μοιραστούν τις συνεχείς δραστηριότητες και τους στόχους του FEDERATES, ενώ στόχος ήταν να προετοιμαστούν τα παραδοτέα όπως προβλέπεται από το Task 2.1 και το Task 2.4, που σχετίζονται με τη συλλογή απαιτήσεων και τον ορισμό των περιπτώσεων χρήσης.

Η συνάντηση ήταν επίσης μια σημαντική ευκαιρία να ληφθούν σχόλια από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω έρευνας.

Το Εργαστήριο είναι το πρώτο από μια σειρά που θα διεξαχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, για να ευθυγραμμίσει τους ενδιαφερόμενους φορείς του Υπουργείου Άμυνας με τις τρεις επαναλήψεις που προβλέπονται στην «προσέγγιση ευέλικτης ανάπτυξης» που εφαρμόζεται στο FEDERATES.

Διαβάστε επίσης: ADDITESS | Συμμετοχή στο χρηματοδοτούμενο από το EDF 2022 έργο TICHE για τεχνολογίες αιχμής σε UAVs και φορητά συστήματα C2

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This