ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ | Παρουσιάστηκε η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Iron Dome – Θα ενσωματωθεί σε πολεμικά πλοία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 01/02/2021 at 16:45

Η Ισραηλινή εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Rafael, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά δοκιμών της νέας έκδοσης του αντιβαλλιστικού συστήματος, Iron Dome, η οποία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του συστήματος. 

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, εξετάστηκαν ορισμένα σενάρια που προσομοιώνουν μελλοντικές απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα κατά τη διάρκεια σύγκρουσης σε ξηρά και θάλασσα. 

Ο “σιδερένιος θόλος”  (Iron Dome) στη νέα του διαμόρφωση θα ενσωματωθεί λειτουργικά στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Το σύστημα θα ενσωματωθεί επίσης στα νέα πλοία του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού Saar 6 και θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στην αποτελεσματική προστασία του κράτους του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Παραλαμβάνει την πρώτη από τις τέσσερεις Sa’ar 6 – VIDEO

Το σύστημα Iron Dome λειτουργεί από το 2011 και σύμφωνα με την εταιρεία έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2400 επιτυχημένες καταρρίψεις στόχων και ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολυεπίπεδης αμυντικής σειράς του Ισραήλ που περιλαμβάνει επίσης τον David Sling, Arrow-2 & Arrow-3.

Βίντεο από την νέα έκδοση του Iron Dome

Υπενθυμίζουμε ότι, τον Αύγουστο του 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια δύο πυροβολαρχιών Iron Dome Defense System (IDDS-A). Η πρώτη πυροβολαρχία παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και η δεύτερη θα παραδοθεί στο εγγύς μέλλον στο πλαίσιο της συμφωνίας. Αυτές οι πυροβολαρχίες θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα των αμερικανικών στρατευμάτων ενάντια σε ποικιλία βαλλιστικών και εναέριων απειλών.

Διαβάστε επίσης: Παράδοση της πρώτης πυροβολαρχίας Iron Dome στο Στρατό των ΗΠΑ – VIDEO

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Άμυνας Ισραήλ – mod.gov.il

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This