ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ | Παραλαμβάνει την πρώτη από τις τέσσερεις Sa’ar 6 – VIDEO

Defence Redefined
Published on 10/11/2020 at 19:00

Σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό στο twitter των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στις 5 Νοεμβρίου 2020, μετά από 3 χρόνια κατασκευής στην Γερμανία, η πρώτη κορβέτα Sa’ar 6 INS, με όνομα Magen ταξιδεύει στο Ισραήλ για να ενταχθεί στο Ισραηλινό Ναυτικό.

Οι Sa’ar 6 είναι σειρά τεσσάρων κορβέτων που κατασκευάζονται από τη γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) για το Ισραηλινό Ναυτικό. Στις 23 Μαΐου 2019, η πρώτη κορβέτα Sa’ar 6 ονομάστηκε INS Magen σε τελετή στο Κιελο της Γερμανίας.

Το συμβόλαιο για την παράδοση τεσσάρων κορβετών Sa’ar 6 στον Ισραήλ υπογράφηκε τον Μάιο του 2015. Μετά τη φάση σχεδιασμού, η φάση κατασκευής ξεκίνησε με την τελετή κοπής χάλυβα της πρώτης κατηγορίας τον Φεβρουάριο του 2018.  Εντός 15 μηνών από την πρώτη κοπή χάλυβα, η κατασκευή του πλοίου προχώρησε αρκετά, εκπληρώνοντας έτσι το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμά του.

Διαβάστε επίσης: Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές της κορβέτας Sa’ar – 6 για το Ισραήλ 

Τον Μάρτιο του 2020, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αποκάλυψαν τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές. Η παραλαβή της υπόψη κορβέτας καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του Covid-19 αφού αυτή ήταν προγραμματισμένη νωρίτερα εντός του 2020. Τα υπόλοιπα τρία πλοία θα ακολουθήσουν στη συνέχεια σε διαστήματα μόλις μερικών μηνών.

Ο σχεδιασμός της Sa’ar 6 βασίζεται στη γερμανική κορβέτα MEKO 100, ικανή να διεξάγει ένα ευρύ φάσμα αποστολών. Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και οπλικά συστήματα που παράγονται τοπικά από εταιρείες του Ισραήλ για την ενίσχυση των μαχητικών δυνατοτήτων του πλοίου. Τον Αύγουστο του 2018, ανακοινώθηκε ότι η Elbit Systems ανέλαβε σύμβαση ύψους περίπου 85 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας (IMOD) για την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (E/W) για το ισραηλινό Ναυτικό και τις κορβέτες Sa’ar 6.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Νέος προηγμένος πύραυλος επιφανείας κατά πλοίων – VIDEO

H Sa’ar-6, έχει εκτόπισμα 1.900 τόνους και μήκος 90 μέτρα.  Μεταφέρει πλήρωμα 70 ατόμων, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και έχει αυτονομία 4000 ν.μ.

Το πλοίο διαθέτει ισχυρό οπλισμό, με την δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 32 αντιαεροπορικών βλημάτων Ινδο-Ισραηλινής κατασκευής Barak-8, μέγιστου βεληνεκούς 70 χιλιομέτρων, 16 βλημάτων επιφανείας-επιφανείας, πιθανού τύπου Gabriel της Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ) μέγιστου βεληνεκούς 200 χιλιομέτρων, ραντάρ AESA EL/M-2248 MF-STAR της ΙΑΙ/Elta καθώς και το σύστημα άμυνας σημείου C-Dome, ναυτική έκδοση του Iron Dome επίσης της IAI. 

Διαβάστε επίσης: “GHOST” | Το επαναστατικό σκάφος που έμεινε στο ράφι – VIDEO

Το οπλοστάσιο, συμπληρώνουν 1 πυροβόλο OTO Melara Super Rapid των 76 χιλιοστών της Ιταλικής Leonardo, 2 τηλεχειριζόμενοι πύργοι τύπου  Typhoon 25 χιλιοστών της ισραηλινής εταιρείας Rafael και 2 εκτοξευτές ελαφρών τορπιλών των 324 χιλιοστών ΜΚ54 της Αμερικάνικης Raytheon.  H Sa’ar-6 μπορεί να φιλοξενήσει 1 ελικόπτερο τύπου SH-60F Seahawk καθώς και μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs) στο πίσω τμήμα του πλοίου. Πέραν του οπλισμού η κορβέτα θα διαθέτει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Ισραηλινής Elbit Systems, συστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρο-οπτικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Κορβέτα “Θεμιστοκλής” | Με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ |  Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This