ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Παράδοση της πρώτης πυροβολαρχίας Iron Dome στο Στρατό των ΗΠΑ – VIDEO
Defence Redefined
Published on 02/10/2020 at 20:32

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Rafael και του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ η πρώτη από τις δύο πυροβολαρχίες του αντιβαλλιστικού συστήματος  Iron Dome παραδόθηκε χθες στον Στρατό των ΗΠΑ. 

H παράδοση ολοκληρώθηκε από τον Οργανισμό Άμυνας του Ισραήλ (IMDO) της Διεύθυνσης Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DDR & D) στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. Μια συμβολική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη γραμμή παραγωγής του Iron Dome στην έδρα της Rafael.

Το σύστημα Iron Dome λειτουργεί από το 2011 και σύμφωνα με την εταιρεία έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2400 επιτυχημένες καταρρίψεις στόχων και ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολυεπίπεδης αμυντικής σειράς του Ισραήλ που περιλαμβάνει επίσης τον David Sling, Arrow-2 & Arrow-3.

Διαβάστε επίσης: Δείτε το C-RAM εν δράση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ | VIDEO

Το Iron Dome είναι μια αποδεδειγμένη λύση εναντίον πυραύλων, βλημάτων πυροβολικού και όλμων (C-RAM) καθώς και πυρομαχικών ακριβείας (PGMs) σε επίπεδο εγγύς αεράμυνας (VSHORAD) τόσο σε ξηρά όσο και στη θάλασσα. Το σύστημα λειτουργεί ημέρα και νύχτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να εμπλέξει ταυτόχρονα πολλές απειλές σε αποστάσεις μέχρι 70 χλμ. Το σύστημα αποτελείται από :

  • Ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού ELM-2084 κατασκευασμένο από την Elta, θυγατρική εταιρεία της Israel Aerospace Industries (IAI) και από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)
  • Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (BMC) της mPrest Systems, μιας ισραηλινής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού
  • Εκτοξευτή 20 πυραύλων Tamir της Rafael

Iron Dome © Rafael

Τον Αύγουστο του 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια δύο πυροβολαρχιών Iron Dome Defense System (IDDS-A). Η πρώτη πυροβολαρχία παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και η δεύτερη θα παραδοθεί στο εγγύς μέλλον στο πλαίσιο της συμφωνίας. Αυτές οι πυροβολαρχίες θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα των αμερικανικών στρατευμάτων ενάντια σε ποικιλία βαλλιστικών και εναέριων απειλών.

Ο Επικεφαλής του τμήματος Αεράμυνας και Πυραύλων της Rafael, Pini Yungman δήλωσε ότι : “Το σύστημα Iron Dome που θα εξυπηρετεί τον αμερικανικό στρατό είναι προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ. Τούτων λεχθέντος, οι δυνατότητες απόδοσής του, όπως φαίνεται στο Ισραήλ, θα παραμείνουν οι ίδιες. Ξεκινήσαμε το έργο με μια σειρά δοκιμών και επιδείξεων στο πεδίο δοκιμών White Sands στις ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει τρεις επιδείξεις και αναχαιτίσαμε στόχους που επέλεξε ο στρατός των ΗΠΑ για το σύστημα Iron Dome.”

Με πληροφορίες από: Rafael, Υπουργείο Άμυνας Ισραήλ

Διαβάστε επίσης: 

Συστήματα Anti-Drones | Παρουσίαση Drone Dome και Sapsan-Bekas

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This