ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ | Ενίσχυση με αμερικανικά ελικόπτερα CH-53K και εναέρια τάνκερ KC-46
Defence Redefined
Published on 01/01/2022 at 16:30

Το Ισραήλ προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά 12 ελικοπτέρων CH-53K και δύο επιπλέον αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού Boeing KC-46 προς αντικατάσταση των ελικοπτέρων CH-53 Yasur και των εναέριων τάνκερ Ra’am (Boeing 707) αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ χθες Παρασκευή 31/12, το εκτιμώμενο συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Αεροσκάφος “Hercules” ανεφοδιάζει ελικόπτερο CH-53K στον αέρα | VIDEO

Το Sikorsky CH-53K King Stallion είναι ένα βαρύ μεταφορικό ελικόπτερο που παράγεται από τη Sikorsky Aircraft, εταιρεία του ομίλου της Lockheed Martin. 

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο σχεδιασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και δύναται να μεταφέρει στρατεύματα, βαρύ εξοπλισμό και προμήθειες. Υποστηρίζει όλο το εύρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ενώ η εκτιμώμενη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου είναι 16 τόνοι και 320 κιλά επιχειρώντας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πρώτα ελικόπτερα CH-53K King Stallion αναμένεται να παραδοθούν στο Ισραήλ το 2026.

Διαβάστε επίσης: LMXT | Το νέο air tanker για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Το KC-46 είναι ένα πολλαπλών ρόλων εναέριο τάνκερ ευρείας ατράκτου, που κατασκευάζεται από την Boeing και δύναται να ανεφοδιάζει όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, καθώς και αυτά των συμμάχων που είναι συμβατά με τις διεθνείς διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού.

Διαθετει αυτονομία 11.830 χιλιομέτρων και ικανότητα μεταφοράς 207.000 λιβρών καυσίμου.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για τη διεξαγωγή μιας πιθανής αεροπορικής επιδρομής στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν παρόλο που ήδη το Ισραήλ σύμφωνα με δηλώσεις Αξιωματούχων είναι αυτάρκης σε ότι αφορά τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιχειρήσεων.

“Αυτές οι συμφωνίες προμηθειών είναι σημαντικά ορόσημα στις διαδικασίες ενίσχυσης των IDF”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz. 

“Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις δυνατότητές μας, να αλλάζουμε και να προσαρμόζουμε την Πολεμική Αεροπορία μας για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις, τόσο κοντά όσο και μακριά” συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία προνοεί την αγορά επιπλέον 6 ελικοπτέρων (option) ενώ η αγορά των 2 επιπλέον KC-46  είναι συμπληρωματική της αγοράς ήδη άλλων 2. Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει τον περασμένο Μάρτιο πιθανή αγορά έως και 8 αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στο Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από: jpost.com, Boeing.com, Lockheedmartin.com

Διαβάστε επίσης: Γαλλία | 30 ελικόπτερα Airbus H160M Guepard για Ένοπλες Δυνάμεις – VIDEO και Φωτογραφίες

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This