ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αεροσκάφος “Hercules” ανεφοδιάζει ελικόπτερο CH-53K στον αέρα | VIDEO

Defence Redefined
Published on 09/05/2020 at 12:26

Το θρυλικό αεροσκάφος, Lockheed C-130 Hercules συνεργάστηκε με το ολοκαίνουργιο ελικόπτερο CH-53K “King Stallion”.

Σε μια πτήση διάρκειας 4,5 ωρών πάνω από τον κόλπο Chesapeake στις αρχές Απριλίου, το CH-53K ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δοκιμή εναέριου ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling) με τη βοήθεια ενός αεροσκάφους ανεφοδιασμού του Σώματος των Πεζοναυτών “KC-130J Super Hercules”. 

Το CH-53K επανειλημμένα απέδειξε την ικανότητά του να να συνδέεται με την μάνικα ανεφοδιασμού ακόμα και σε συνθήκες με ταραχώδη αέρα.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου Rob Pupalaikis, ανέφερε πως “ο εναέριος ανεφοδιασμός είναι ένας αποφασιστικός πολλαπλασιαστής ισχύος και η απόδειξη αυτής της ικανότητας στο CH-53K King Stallion ενισχύει σημαντικά τις επιχειρησιακές προοπτικές για το νεότερο απόκτημα του Σώματος των Πεζοναυτών”. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά όπου το ελικόπτερο CH-53K King Stallion ανεφοδιαστηκε κατά την διάρκεια πτήσης, ωστόσο όπως αναφέρει η εταιρεία Lockheed Martin στο σχετικό δημοσίευμα, το ελικόπτερο είχε ένα έμπειρο καθοδηγητή όπως το KC-130J. 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 6 ελικόπτερα King Stallion στο πρόγραμμα δοκιμών πτήσεων με πάνω από 1800 ώρες πτήσης.  Η έναρξη των θαλάσσιων δοκιμών για το ελικόπτερο θα αρχίσει αργότερα εντός του έτους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τον εναέριο ανεφοδιασμό:

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This