ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ινδία | Προμήθεια 30 drones «MQ-9 Reaper» από τις ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 28/08/2021 at 15:30

H Ινδία σχεδιάζει να συνάψει μια σημαντική αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 30 Οπλισμένων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UCAV) MQ-9 Reaper αξίας $3 δισ.

Ωστόσο, η Ινδία ζητά σαφήνεια από τις ΗΠΑ ως προς την τιμή και τη μεταφορά τεχνολογίας πριν οριστικοποιήσει τη συμφωνία για τα 30 UCAVs. Το Νέο Δελχί επιδιώκει να μάθει περισσότερα για τον καθορισμό των τιμών, τη συντήρηση και τη μεταφορά τεχνολογίας στην προτεινόμενη συμφωνία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 22.000 εκατομμυρίων Rs) για την απόκτηση αυτών των συστημάτων.

Σύμφωνα με αναφορές, η προμήθεια θα προχωρήσει με την “αποδοχή της ανάγκης” (AoN) από τον υπουργό Άμυνας, Rajnath Singh, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Αμυντικών Προμηθειών (DAC), μόλις λάβει τις διασαφήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση. Μόλις το έργο λάβει το AoN από το DAC, η Ινδία θα στείλει μία επιστολή υποβολής αιτήματος(letter of request-LoR) στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η τελική σύμβαση θα υπογραφεί αφού η Αμερικανική κυβέρνηση απαντήσει με επιστολή προσφοράς και αποδοχής (letter of offer and acceptance) και ειδοποιήσουν το Κογκρέσο. Θα είναι μια συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και κυβέρνησης (G2G) μέσω των αμερικανικών ξένων στρατιωτικών πωλήσεων (FMS).

Διαβάστε επίσης: Λαβρόφ | Η Ινδία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την αγορά των S-400

Η προμήθεια πραγματοποιείται καθώς η Ινδία αντιμετωπίζει μια κατάσταση που μοιάζει με πόλεμο σε δύο μέτωπα: το Πακιστάν και την Κίνα. Η Ινδία γίνεται στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην άμυνα αντισταθμίζοντας την κινέζικη επιρροή στον Ινδικό Ωκεανό.

Η ινδική κυβέρνηση επιθυμεί να αποκτήσει αυτά τα 30 Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα, γνωστά και ως “Sea Guardian” ή “Sky Guardian” για την ενίσχυση των μη επανδρωμένων θανατηφόρων δυνατοτήτων μεγάλου βεληνεκούς. Ο στρατός, το ναυτικό και η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) πρόκειται να αποκτήσουν 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη το καθένα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας, με διαφορετικό ωφέλιμο φορτίο για να κυνηγούν και να καταστρέφουν στόχους σε στεριά και θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: Η Kυβέρνηση Τραμπ θέλει να προχωρήσει στην πώληση UCAVs MQ-9B αξίας 2,9 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – VIDEO

Το MQ-9B Predator κατασκευάζεται από την General Atomics με έδρα το Σαν Ντιέγκο. Το MQ-9B έχει διάρκεια 48 ώρες και εμβέλεια πάνω από 6.000 ναυτικά μίλια. Φέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 2 τόνων. Μεταφέρει εννέα βλήματα όπως βόμβες με καθοδήγηση λέιζερ και πυραύλους αέρος-εδάφους, και αισθητήρες.

Πέρυσι, το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό μίσθωσε δύο “Sea Guardian” για να ενισχύσει την επιτήρηση στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά ένα ακόμη έτος.

Πηγή: The India Times

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – ΙΝΔΙΑ | Το «Hybrid» Μαχητικό Αεροσκάφος F-21 – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This