ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Kυβέρνηση Τραμπ θέλει να προχωρήσει στην πώληση UCAVs MQ-9B αξίας 2,9 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – VIDEO

Defence Redefined
Published on 08/11/2020 at 17:00

Η Κυβέρνηση του νυν Προέδρου (Πρόεδρος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020) Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πρόθεσή της να πουλήσει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) MQ-9B SkyGuardian / SeaGuardian στα Ηνωμένα Αραβικά  Εμιράτα. 

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε ανεπίσημη ενημέρωση στο Κογκρέσο για τα σχέδιά του να πουλήσει αμυντικό εξοπλισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η ανεπίσημη ενημέρωση, που εστάλη στους κοινοβουλευτικούς αργά την Πέμπτη, έγινε αφού η Κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πρόθεσή της αυτή.

Και οι δύο ενημερώσεις έγιναν μετά την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα για την ενδεχόμενη πώληση αεροσκαφών F-35 στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η πρόταση περιλαμβάνει έως και 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B SkyGuardian / SeaGuardian – έναν βασικό στόλο των 15, με προαίρεση για αγορά επιπλέον 3 – αξίας έως 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν περάσει η συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει σχεδόν σίγουρα και υπηρεσίες υποστήριξης με ανάλογο εξοπλισμό ενώ αναφέρεται ότι τα UCAVs εξολισμένα με ραντάρ επιφανείας (maritime radar) μπορούν να παραδοθούν από το 2024.

Τα ΗΑΕ αναζητούν επίσης την αγορά EA-18G Growlers της Boeing η οποία αποτελεί την διθέσια έκδοση των F/A-18F Super Hornet με κορυφαίο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (E/W) ο οποίος μπορεί να εντοπίσει, να παρεμβάλει (jamming) και να καταστρέψει εχθρικά συστήματα ραντάρ όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο.

 

Ο Τραμπ υπενθυμίζεται ότι μεσολάβησε τον Σεπτέμβριο για τη σύναψη συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Εμιράτων. Οι επιτροπές Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων -μέλη των οποίων έχουν επικρίνει τον ρόλο των Εμιράτων στους θανάτους αμάχων στον εμφύλιο στην Υεμένη- ελέγχουν τις μεγάλες πωλήσεις όπλων, προτού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώσει επισήμως τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Διαβάστε επίσης: Ο απόηχος της συμφωνίας Ισραήλ – ΗΑΕ | VIDEO

Οποιαδήποτε πώληση όπλων από τις ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής πρέπει να συμμορφώνεται με τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ουάσινγκτον πριν δεκαετίες με το Ισραήλ, βάσει της οποίας ο αμερικανικός εξοπλισμός που πωλείται δεν θα πρέπει να επηρεάζει “την ποιοτική, στρατιωτική υπεροχή” του Ισραήλ και η οποία διασφαλίζει ότι τα αμερικανικά όπλα που δίνονται στο Ισραήλ είναι “ανώτερης ικανότητας” από αυτά που πωλούνται στους γείτονές του.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, Reuters, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: Ναγκόρνο – Καραμπάχ | Πρώτη κατάρριψη Bayraktar TB2 – Τα σενάρια της νέας εξέλιξης – Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This