ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΗΠΑ – ΙΝΔΙΑ | Το «Hybrid» Μαχητικό Αεροσκάφος F-21 – VIDEO
Defence Redefined
Published on 17/08/2021 at 17:29

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν την Ινδία για αγορά του «Hybrid» μαχητικού αεροσκάφος F-21, που διαθέτει μεταξύ άλλων δυνατότητες και παρόμοιες με τα F-35 Lightning II και F-22 Raptor.

Η πρόταση αφορά προμήθεια 114 πολεμικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων -σύμβαση MMRCA- στην Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF). 

Το F-21 της Lockheed Martin ανταγωνίζεται τα F-18 της Boeing, το σουηδικό SAAB Gripen, το γαλλικό Dassault Rafale, το ευρωπαϊκό Eurofighter Typhoon και το ρωσικό MiG-35.

Η Lockheed Martin προσβλέπει σε μία συμφωνία με την IAF για την ανάπτυξη του εν λόγω μαχητικού αεροσκάφους ούσα ανοιχτή στη δημιουργία εγκαταστάσεων συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης (MRO) στη χώρα. Μάλιστα, η Lockheed Martin και ο ινδικός επιχειρηματικός όμιλος Tata Group είναι ήδη σε συνεργασία για την εγχώρια κατασκευή του F-21. Η εταιρεία είχε υποσχεθεί νωρίτερα ότι εάν αναλάβει τη σχετική σύμβαση, θα μετατοπίσει τη γραμμή παραγωγής της στην Ινδία και δεν θα πουλήσει τα αεροσκάφη F-21 σε καμία άλλη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Τα ελληνικά F-16V θα είναι τα πιο προηγμένα F-16 σε όλη την Ευρώπη – Infographics

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Michael Kelley, Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin India, και ο Brett Medlin, επικεφαλής της εκστρατείας F-21 India, θα έχουν συνομιλίες με την ινδική κυβέρνηση και αξιωματούχους της IAF για αυτή τη συμφωνία των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

https://www.youtube.com/watch?v=VNIwVxhwLPM

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το σχέδιο του F-21 μοιάζει με αυτό του μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 70. Περίπου οι μισές αλυσίδες εφοδιασμού των F-21 και F-16 είναι κοινές με αυτές των F-22 Raptors και F-35. Οι παράγοντες που διακρίνουν το F-21 είναι η μηχανική δομή του, οι οπλικές του δυνατότητες και η επιλογές του κινητήρα του.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι, για παράδειγμα, η διάρκεια ζωής του αεροσκάφους F-21 είναι περίπου 12.000 ώρες σε σύγκριση με 8.000 ώρες του F-16 Block 70, ενώ υπάρχει επιπλέον 40% δυνατότητα μεταφοράς όπλων στο F-21 εν συγκρίση με το F-16 Block 70. Τέλος, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα προσαρμοστεί στις Ινδικές ανάγκες. 

Για αυτό, τα αεροσκάφη F-21 έχουν περιγραφεί ως η πιο προηγμένη παραλλαγή του F-16 που κατασκευάστηκε ποτέ, ενσωματώνοντας φουτουριστικό εξοπλισμό (κυρίως avionics) προερχόμενο από το F-35 Lightning II και το F-22 Raptor. Όσον αφορά τον ανεφοδιασμό, δεν θα υφίσταται η παραδοσιακή εγκατάσταση ανεφοδιασμού με έλεγχο του βραχίονα (flying boom), αλλά πλέον τα F-21 θα είναι εξοπλισμένα με έναν επεκτεινόμενο εύκαμπτο σωλήνα ανεφοδιασμού (σύστημα hose-and-drogue). 

Για να διαφοροποιήσει τις αυξημένες επιδόσεις και δυνατότητες, επανασχεδιάστηκε ως F-21, ως εξειδικευμένη προσφορά στην Ινδία.

Σε ερώτηση σχετικά με το F-21 θα πληροί τις απαιτήσεις της IAF, η οποία έχει ήδη αποκτήσει 36 αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία και έχει διαθέσει 480.000.000 ρούπια Ινδίας (περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια) στην κρατική Hindustan Aeronautics Limited (HAL) για την κατασκευή 83 LCA Tejas, είπε ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin ανέφερε ότι το F-21 θα συμπληρώσει τα Tejas, καθώς και τα αεροσκάφη Rafale σε σχέση με τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times, defenceredefined.com.cy 

Διαβάστε επίσης: Rafale – Πολλαπλασιαστής Ισχύος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος | Infographics

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This