ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Λαβρόφ | Η Ινδία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την αγορά των S-400
Defence Redefined
Published on 02/06/2021 at 14:07

Δεν υπάρχουν αλλαγές στις συμβάσεις της Ρωσίας με την Ινδία σχετικά με τις παραδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Επιτρέψτε μου να σημειώσω την εφαρμογή των συμβάσεων για την παράδοση συστημάτων S-400 στην Ινδία. Δεν βλέπουμε καμία αλλαγή και η ινδική ηγεσία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για αυτές τις συμφωνίες”, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας σε συνέντευξη Τύπου, μετά τα αποτελέσματα της συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της BRICS (σ.σ Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Ρωσία και η Ινδία αναπτύσσουν σταθερά συνεργασία στον οικονομικό, πολιτικό, ανθρωπιστικό, στρατιωτικό-τεχνικό και υγειονομικό τομέα, σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί στο υψηλότερο επίπεδο, τόνισε ο Λάβροφ.

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 το 2015. Η σύμβαση 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση πέντε συνταγμάτων του του συστήματος S-400 «Triumf» υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2018.

Το ρωσικό S-400 «Triumf» (σ.σ όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) είναι το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλης και μεσαίας εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση στρατηγικών και τακτικών αεροσκαφών, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους και υπερηχητικά όπλα. Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση έως 400 km και σε υψόμετρο έως και 30 km.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν | Oι δοκιμές του συστήματος S-500 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία – VIDEO

Με πληροφορίες από: TASS

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This