Στους 93 οι νεκροί στη Μόσχα από την τρομοκρατική επίθεση – 11 συλλήψεις – Κατηγορίες και απειλές
Defence Redefined
Published on 23/03/2024 at 12:19

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε την Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία, και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρία παιδιά.

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 την Παρασκευή το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τον κόσμο, σκορπώντας τον θάνατο, ενώ την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση, δήλωσε παράλληλα ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι η επίθεση αυτή δείχνει ακριβώς το μέγεθος της απειλής που συνιστά η τρομοκρατία για τη Ρωσία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε λίγο νωρίτερα, επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι συνελήφθησαν  11 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων 4 άμεσα εμπλεκόμενοι στο μακελειό.

Αλληλοκατηγορίες και απειλές

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η χώρα του θα καταστρέψει τους Ουκρανούς ηγέτες, εάν αποδειχθεί ότι ευθύνονται για την αιματηρή επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR) κατηγόρησε το Κρεμλίνο και τις ειδικές υπηρεσίες του ότι ενορχήστρωσαν τη φονική επίθεση στη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως ο Πρόεδρος Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για την επίθεση. 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, TASS

Φωτογραφία από: TASS

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Η οργάνωση ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση – Καταδικάζει ο ΟΗΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This