Ιράν | Η οργάνωση ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση – Καταδικάζει ο ΟΗΕ
Defence Redefined
Published on 05/01/2024 at 10:59

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στο Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, πρώην αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, για τον θάνατο του οποίου το 2020 η χώρα πραγματοποιούσε εκδηλώσεις μνήμης.

Μέσω των λογαριασμών της στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν τη ζώνη τους με εκρηκτικά» εν μέσω «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους “Κασέμ Σολεϊμανί” χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν».

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ενέταξε αυτήν την επιχείρηση στο πλαίσιο μιας εκστρατείας την οποία ονόμασε «Σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Λίγα λεπτά πριν από την ανάληψη της ευθύνης, η τζιχαντιστική οργάνωση δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του εκπροσώπου της, όπου επιβεβαίωνε πως αυτή η εκστρατεία διεξήχθη «ως στήριξη στους μουσουλμάνους όπου κι αν βρίσκονται, ιδίως στην Παλαιστίνη».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε «σθεναρά» χθες Πέμπτη την «ποταπή τρομοκρατική επίθεση» στο Ιράν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους μια ημέρα νωρίτερα στην Κερμάν (νότια) και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τα κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ «καταδικάζουν σθεναρά την ποταπή τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στην πόλη Κερμάν», κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμάνι, αρχιτέκτονα ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και του «άξονα της αντίστασης» στη Μέση Ανατολή, εν μέσω τελετής για την επέτειο τεσσάρων ετών από τον θάνατό του, εκφράζοντας «συλλυπητήρια» στις «οικογένειες των θυμάτων».

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Πολύνεκρη επίθεση σε τελετή προς τιμή του στρατηγού Σολεϊμανί

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This