ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ουκρανία | O κόσμος παρακολουθεί τις στρατιωτικές ετοιμασίες με κομμένη την ανάσα – Όλες οι εξελίξεις – VIDEO
Defence Redefined
Published on 04/04/2021 at 12:28

Τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, ενώ όπως αποκαλύπτουν βίντεο και αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Λευκορωσία για αδιευκρίνιστο λόγο, κινητοποιεί με την σειρά της στρατιωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή θα την αναγκάσει να λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφάλειά της, αναφέροντας παράλληλα, ότι η κατάσταση στη γραμμή επαφής στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλο-ρωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων είναι τρομακτική και ότι πραγματοποιούνται πολλές προκλητικές ενέργειες εκεί.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Προς νέα κρίση – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ αυτονομιστών και στρατού – ΧΑΡΤΗΣ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε ότι τα τελευταία χρόνια, υπήρξε συστηματική ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια, και κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τις εντάσεις, προτείνοντας διπλωματική αποκλιμάκωση μέσω της διαμεσολάβησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, αρκετές αναφορές, υποστηρίζουν ότι η Λευκορωσία αποφάσισε να κινητοποιήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή. 

Επί του εδάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), στις 3 Απριλίου, Ουκρανοί στρατιώτες πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον οικισμών, χρησιμοποιώντας ένα τετραπτέρυγο UAV παγιδευμένο με αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή (IED). Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Aleksandrovskoe, και είχε ως αποτέλεσμα, τον θάνατο ενός 5χρονου αγοριού και τον τραυματισμό γυναίκών, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Πολιτοφυλακή του DPR.

Ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι σημειώθηκαν έντονες ανταλλαγές πυρών πυροβολικού στη δημοκρατία της Λουχάνσκ (LPR), κοντά στα χωριά Bryanka, Stakhanov, Kirovsk, στις 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο DPR, πολεμικά αεροσκάφη της Ουκρανίας, έφτασαν στο αεροδρόμιο Chuguev στην περιοχή του Χάρκοβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Southfront, ελικόπτερα της Ουκρανίας εντοπίστηκαν επίσης κοντά στις πρώτες γραμμές του Ντόνετσκ στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR).

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | 30 τουρκικά ΜΕΑ έτοιμα για επανάληψη του σεναρίου “Καραμπάχ”; – Φόβοι για έναρξη εχθροπραξιών εντός 24 ωρών

Επιπλέον, αρκετά βίντεο παρουσιάζουν δεκάδες ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα πέρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 Alligator και Mi-28 Night Hunter.

Σε μια άλλη εξέλιξη, χθες 3 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Ουκρανίας Συνταγματάρχης Pavelko ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα συμμετάσχει σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράκ. «Σκοπεύουμε να αυξήσουμε την εθνική συμβολή στις επιχειρήσεις και τις αποστολές του ΝΑΤΟ», είπε. 

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε την πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Η τηλεφωνική συνομιλία του Μπάιντεν με τον Ουκρανό πρόεδρο ήρθε εν μέσω αξιώσεων για υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και τρέχουσες επισκέψεις δυτικών στρατιωτικών αξιωματούχων στο Κίεβο. Πλέον, ο  κίνδυνος για στρατιωτική επίθεση πλήρους κλίμακας στο DPR και στο LPR, φαίνεται πιο πιθανός από ποτέ.

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED, θα παρακολουθεί και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις. 

Με πληροφορίες από: Southfront.org / BBC / Reuters 

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | “Η Ρωσία στέλνει 4.000 στρατιώτες στα σύνορα” – Δεκάδες άρματα μάχης και ελικόπτερα συρρέουν στην περιοχή – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This