ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ουκρανία | “Η Ρωσία στέλνει 4.000 στρατιώτες στα σύνορα” – Δεκάδες άρματα μάχης και ελικόπτερα συρρέουν στην περιοχή – VIDEO
Defence Redefined
Published on 02/04/2021 at 12:18

Όλο και περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο παρουσιάζει ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες, με τις αναφορές να κάνουν λόγο είτε για προετοιμασίες πολέμου είτε για απλή επίδειξη δύναμης. 

Συγκεκριμένα, οπτικό υλικό δείχνει μια φάλαγγα ρωσικών εξοπλισμών κατά μήκος μιας εθνικής οδού, συνοδευόμενη από την αστυνομία. Στο βίντεο φαίνονται οπλικά συστήματα όπως τα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-80 και BTR-82 με πυργίσκο, μερικά από τα οποία είναι βαμμένα με αμμώδες χρώμα, φορτηγά και ρυμουλκούμενα πυροβόλα D-30 και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, μεταξύ των οποίων, πιθανώς, το σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου “Leer-3”, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης στόχων και επιτήρησης “Orlan-10”.

Επιπλέον, χθες οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας βιντεοσκόπησαν την μαζική κίνηση επιθετικών ελικοπτέρων. Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι η αεροπορία κινείται προς το Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Προς νέα κρίση – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ αυτονομιστών και στρατού – ΧΑΡΤΗΣ

Τα τελευταία χρόνια, αυτόπτες μάρτυρες δημοσιεύουν συχνά βίντεο σχετικά με τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα σύνορα του Ντονμπάς, καθώς και στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, πριν από λίγες μέρες, ένα άλλο βίντεο παρουσίαζε ένα τρένο με στρατιωτικούς εξοπλισμούς, όπου σύμφωνα με ισχυρισμούς, είχε κατεύθυνση την Κριμαία.

Η αγγλική Dailymail, με σημερινό της άρθρο, αναφέρει ότι η Ρωσία στέλνει 4.000 στρατιώτες στα σύνορα της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν χθες για την «ακλόνητη» υποστήριξή τους στην Ουκρανία, καθώς αξιωματούχοι Άμυνας δήλωσαν είναι ενήμεροι για τα χιλιάδες στρατεύματα που έχουν πρόσφατα αναπτυχθεί στην αυτονομιστική επικράτεια του Ντονμπας, το οποίο ελέγχεται από τις φιλο-ρωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις της Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και της Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

“Τεράστιες φάλαγγες πολεμικών οχημάτων, και άρματα μάχης, ταξιδεύουν σε έναν αυτοκινητόδρομο προς τα ουκρανικά σύνορα. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι άλλα 4.000 στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί από τη Ρωσία”, αναφέρει η Dailymail. 

Με πληροφορίες από: Dailymail / Donbass Today

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | 30 τουρκικά ΜΕΑ έτοιμα για επανάληψη του σεναρίου “Καραμπάχ”; – Φόβοι για έναρξη εχθροπραξιών εντός 24 ωρών

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This