ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ουκρανία | 30 τουρκικά ΜΕΑ έτοιμα για επανάληψη του σεναρίου “Καραμπάχ”; – Φόβοι για έναρξη εχθροπραξιών εντός 24 ωρών
Defence Redefined
Published on 17/03/2021 at 17:01

Περίπου 30 μη επανδρωμένα, οπλισμένα αεροχήματα (UCAV) Bayraktar TB2 αναπτύχθηκαν στα ανατολικά της Ουκρανίας στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής σελίδας  vk-smi.ru, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Anatoly Stroyev. 

Είναι επίσης γνωστό, ότι τουλάχιστον 6 μη επανδρωμένα αεροχήματα του τύπου παραδόθηκαν στην Ουκρανία, από το Κατάρ πριν από τις 10 Μαρτίου, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μαζικής επίθεσης στην αυτόνομη επικράτεια του Ντονμπάς, σύμφωνα με την “Avia.pro”.

Διαβάστε επίσης: Η Ουκρανία παρέλαβε συστήματα Javelin και Bayraktar TB2 | VIDEO

Οι στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο συνολικός αριθμός τουρκικών UCAV στην Ουκρανία μπορεί να φτάσει τις 50 μονάδες. Η Avia.pro, αναφέρει ότι, εάν λάβουμε υπόψη ότι έως και 12 Bayraktar TB2 συμμετείχαν στη σύγκρουση του Καραμπάχ, η σοβαρότητα των προθέσεων της ουκρανικής πλευράς να επιτεθεί στο Ντονμπάς δεν αφήνει καμία αμφιβολία. 

Αναλυτές υποστηρίζουν επίσης ότι ένας τέτοιος αριθμός μη επανδρωμένων αεροχημάτων υποδηλώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σκοπεύουν να προκαλέσουν τη Ρωσία στο να παραβιάσει τις συμφωνίες του Μινσκ. Επίσημα το Κίεβο είχε προηγουμένως εκφράσει την ιδέα ότι το “σενάριο Καραμπάχ” θα έπρεπε να εφαρμοστεί στο Ντονμπάς, εξού και η συνεργασία με την Τουρκία ολοκληρώθηκε για την προμήθεια οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, αυτή τη στιγμή το Κίεβο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος των αυτόνομων εδαφών, και είναι μόνο θέμα παροχής άδειας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βόλοτυρ Ζελένσκι.

Εικάζεται ότι στο DPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ) και στο LPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ) δεν υπάρχουν ισχυρά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας (παρόλο που πηγές ανέφεραν ύπαρξη Pantsir S1) προς αντιμετώπιση των τουρκικών UCAV, κάτι στο οποίο το Κίεβο ποντάρει με σκοπό να ξεκινήσει την επίθεση στο Ντονμπάς ακριβώς μέσω της χρήσης των Bayraktar. Σύμφωνα πάντα με την Avia.pro, τον έλεγχο των τουρκικών UCAV θα έχουν προφανώς Τούρκοι ειδικοί, ενδεχομένως και ειδικοί από το Κατάρ. 

Από την άλλη μεριά είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρεί κάποιος ότι η Μόσχα δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο τις φιλορωσικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία. Ήδη σε αντιθεση με τις αναφορές για μη ύπαρξη ισχυρών συστημάτων αεράμυνας, υπάρχουν αναφορές για υπάρξη σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (ew) όπως το Krasukha.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Προς νέα κρίση – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ αυτονομιστών και στρατού – ΧΑΡΤΗΣ

Όπως σημειώνει ο ρωσικός ιστότοπος, σήμερα, η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι πολύ τεταμένη, και οι δυνάμεις του DPR και του LPR έφτασαν σε πλήρη ετοιμότητα πριν από λίγες ώρες, λόγω των πληροφοριών που εμφανίστηκαν σχετικά με την έναρξη της επίθεσης από τις Ουκρανικές δυνάμεις, εντός των επόμενων 24 ωρων.

Με πληροφορίες από: Avia.pro, vk-smi.ru, defenceredefined.com.cy 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This