Γαλλία | Περισσότερα CAESAR στην Ουκρανία – Συζήτηση για BASTION
Defence Redefined
Published on 07/10/2022 at 09:38

Η Γαλλία σκοπεύει να στείλει κι άλλα πυροβόλα CAESAR στην Ουκρανία, ενώ γίνονται συζητήσεις και για αποστολή ΤΟΜΠ Bastion. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, πως γίνονται εργασίες  για διάφορα αιτήματα, μαζί με κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά για επιπλέον CAESAr.

Το θέμα συζητήθηκε και στα τέλη Σεπτεμβρίου μεταξύ των ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Η Γαλλία στέλνει περισσότερα αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar

Αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη, η Γαλλία έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με 18 τέτοια αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, προσαρμοσμένα σε φορτηγά, με δραστικό βεληνεκές 40 χιλιομέτρων, καθώς και με αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), καύσιμα, ατομικό οπλισμό και κάπου δεκαπέντε κινητά πυροβόλα 155 χιλιοστών TRF1, με ημιαυτόματη λειτουργία.

Το Παρίσι σχεδιάζει πλέον να στείλει στο Κίεβο άλλα έξι ως δώδεκα CAESAr, που προορίζονταν αρχικά για τη Δανία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ενημερωμένη πηγή. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να στείλει 20 Bastion, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ).

*Bastion

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Reuters, Defence Redefined

Διαβάστε επίσης: ARQUUS DEFENSE | Δυναμική παρουσία στην EUROSATORY με καινοτόμα οχήματα μάχης γνώριμα στην Εθνική Φρουρά – VIDEO & Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This