ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | RF HUNTER – Αποκάλυψη του “Κυνηγού” Συχνοτήτων από την SignalGeneriX στην EUROSATORY
Defence Redefined
Published on 27/06/2022 at 10:30

*Χρίστος Λοΐζου

Η Κυπριακή εταιρεία SignalGeneriX, έδωσε δυναμικά το παρόν της στη EUROSATORY 2022, τη μεγάλη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας η οποία διεξήχθη μεταξύ 13-17 Ιουνίου 2022 στο Παρίσι.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την εταιρεία ήταν το καινοτόμο προϊόν RF HUNTER® το οποίο σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από την SignalGeneriX και παράγεται από την εταιρεία στην Κύπρο.

© SignalGeneriX

Το RF HUNTER® αποτελεί ουσιαστικά ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό και μη εντοπιζόμενο από τον εχθρό, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο λειτουργεί παθητικά για τον εντοπισμό εκπομπής και ανάλυση σημάτων ασύρματων επικοινωνιών (ραδιογωνιόμετρο-direction finder). Μπορεί να μεταφερθεί σε σακίδιο και να λειτουργήσει από ένα άτομο, σε πορεία, σε τρίποδα ή ακόμα και να εφαρμοστεί επί οχήματος με σκοπό την πλήρη επιτήρηση μιας περιοχής ενδιαφέροντος με παθητική ανίχνευση εκπομπών επικοινωνιών και επίγνωση της τακτικής κατάστασης. 

Διαβάστε επίσης: JEY – CUAS | Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντι-drone με τη συμμετοχή της Κυπριακής Εταιρείας SignalGeneriX

Το RF HUNTER® αναπτύσσεται εύκολα στο πεδίο επιχειρήσεων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ επιχειρησιακό φάσμα εφαρμογών. Είναι αρθρωτού (modular) σχεδιασμού και μπορεί να διαμορφωθεί για εκτέλεση μεταξύ άλλων, αποστολών ειδικών επιχειρήσεων και σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου (COMINT) αλλά και για κατάδειξη θέσης εχθρικών δυνάμεων (RF Target Geolocation). Επιπλέον το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και για ανίχνευση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (Drones). 

Το RF HUNTER®  είναι κατασκευασμένο με βάση στρατιωτικές προδιαγραφές και μπορεί να διασυνδεθεί με άλλα συστήματα ανίχνευσης. Αποτελείται από πρωτοποριακά ηλεκτρονικά ραδιοεπικοινωνίας, επαναπρογραμματιζόμενα με λογισμικό (SDR) αναπτυγμένα από την SignalGeneriX, τον θόλο (dome) με τις κεραίες συλλογής, το σύστημα τροφοδοσίας, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή στρατιωτικών προδιαγραφών (ruggedised tablet), το σακίδιο μεταφοράς και τον τρίποδα.

© SignalGeneriX

Η μετάδοση των πληροφοριών που λαμβάνει το RF HUNTER® γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα δύναται να εντοπίσει μέχρι και 2048 στόχους εκπομπής ραδιοεπικοινωνιών ταυτόχρονα. Αφού επισημανθεί η τοποθεσία του στόχου, αυτή απεικονίζεται σε ειδικό διαδραστικό χάρτη επί οθόνης φορητού τακτικού ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Το RF HUNTER® μπορεί να λειτουργήσει με μόνο ένα χειριστή ή ακόμα και αυτόνομα. Επιπλέον, με την διασύνδεση πολλαπλών συσκευών RF HUNTER® μέσω του ενσωματωμένου δικτύου mesh, είναι εφικτός ο ακριβής γεο-εντοπισμός χρησιμοποιώντας διάφορες την γωνιά άφιξης  (AOA) και τεχνικές τριγωνισμού σήματος.

© SignalGeneriX

Διαβάστε επίσης: Τάσος Κουνούδης | Ο CEO της SignalGeneriX βραβεύεται από το Imperial College London, σαν επιχειρηματίας της χρονιάς

Το νέο προϊόν της SignalGeneriX αναδεικνύει την δυναμική της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και κατ’ επέκταση τις δυνατότητες που υπάρχουν σε μια μικρή γεωγραφικά χώρα όπως η Κύπρος για ανάπτυξη διεθνών προδιαγραφών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας σε τομείς όπως η Άμυνα και η Ασφάλεια.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο παρουσίασης του συστήματος κατά την διάρκεια της έκθεσης Eurosatory.  

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This