MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Τάσος Κουνούδης | Ο CEO της SignalGeneriX βραβεύεται από το Imperial College London, σαν επιχειρηματίας της χρονιάς

Defence Redefined
Published on 17/01/2022 at 19:41

Ο Δρ. Τάσος Κουνούδης, ιδρυτής και CEO της καινοτόμου εταιρείας SignalGeneriX, έγινε ο πρώτος Κύπριος επιχειρηματίας που κερδίζει το βραβείο Alumni Entrepreneur Award από το Imperial College London. Το συγκεκριμένο βραβείο που αναγνωρίζει και τιμά καινοτόμους και πετυχημένους αποφοίτους επιχειρηματίες, αποτελεί σημαντική διεθνή αναγνώριση αφού το Imperial College είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

Σε συνέντευξη του στο Imperial College London, ο Τάσος Κουνούδης μιλά για την πορεία και το όραμα της εταιρείας, το επίπεδο της έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο στο παρελθόν και σήμερα ενώ τοποθετείται και για τα συστατικά στοιχεία της επιτυχίας. 

Η SignalGeneriX ιδρύθηκε το 2004 από τον Τάσο Κουνούδη, ο οποίος κατέχει διδακτορικό τίτλο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Imperial College. Όταν ιδρύθηκε η εταιρεία όπως αναφέρει στην συνέντευξη του, ήταν πρωτοπόρος αφού δεν ήταν ανεπτυγμένος στην Κύπρο ο τομέας της έρευνας και ανάπτυξης. Με την σκληρή δουλειά και με την συμβολή αρκετών Κυπριακών εταιρειών έρευνας και ανάπτυξης σήμερα η Κύπρος αποτελεί πόλο έλξης για αρκετές εταιρείες ενώ αρκετός κόσμος απασχολείται στον τομέα της βιομηχανικής έρευνας. 

Όπως εξήγησε ο Τάσος Κουνούδης, η SignalGeneriX εξειδικεύεται σε τεχνολογίες ψηφιακής επεξεργασία σήματος (DSP) που αποτελεί τον πυλώνα για αρκετούς τεχνολογικούς τομείς όπως μεταξύ άλλων οι τηλεπικοινωνίες η τεχνητή νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια. Οι τεχνολογίες DSP εφαρμόζονται σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών όπως η ιατρική, το διάστημα, οι επικοινωνίες αλλά και τα αμυντικά συστήματα. Η SignalGeneriX, συμπληρώνει, βρίσκεται στην αιχμή της ανάπτυξης αυτών των τεχνολογιών.

Διαβάστε επίσης: MBDA | Δικτυοκεντρική φιλοσοφία σε Exocet, Mistral, MMP και στο βάθος η συνεργασία με κυπριακές εταιρείες

Αναφερόμενος στα συστατικά της επιτυχίας, ο Τάσος Κουνούδης ξεχωρίζει την ομαδική δουλειά, την απουσία του φόβου της αποτυχίας, την επιδίωξη της ευχαρίστησης και όχι του οικονομικού κέρδους καθώς και την συνεχή εκπαίδευση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όλη η δουλειά μας αφορά την καινοτομία και την εφεύρεση νέων τεχνολογιών και δεν μπορείς να καινοτομήσεις χωρίς να αντιμετωπίσεις προκλήσεις και να αποτύχεις. Για να εφεύρεις κάτι νέο, πρέπει να αποτύχεις πολλές φορές. Αυτό βρίσκεται στο DNA της SignalGeneriX.” Αναφέρθηκε ειδικά στο επίπεδο των Κυπρίων επιστημόνων και μηχανικών και ειδικά την ομάδα της SignalGeneriX, η οποία αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τις επιτυχίες της εταιρείας. 

Η SignalGeneriX, εκτός από το βραβείο Alumni Entrepreneur Award 22 από το Imperial College London, έχει ανακηρυχθεί και Μικρομεσαία επιχείρηση της χρονιάς  στα InBusiness Awards, ενώ έχει λάβει και αρκετές διεθνείς και τοπικές διακρίσεις και βραβεία καινοτομίας. 

H SignalGeneriX είναι σήμερα η πιο πετυχημένη Κυπριακή εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης Αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες συμπαραγωγής αμυντικών προϊόντων.  Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Aμυντικής Bιομηχανίας, και έχει αναδειχθεί πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε συμμετοχές στα έργα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP) για το 2019 και 2020. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δρ. Κουνούδη ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: SignalGeneriX | Πανευρωπαϊκή πρωτιά σε συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης Αμυντικών Συστημάτων – Παρουσίαση σε πρόεδρο EDA

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This