ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Εξοπλισμού για την Πολιτική Προστασία
Defence Redefined
Published on 20/09/2021 at 09:00

Με νεότερη ανάρτησή της στη σελίδα στο FaceBook, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ελλάδα, αποκαλύπτει πως πρόκειται να χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 καθώς και δυο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσεις την προμήθεια, από την Ελλάδα, δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson S-64 και 11 ελαφρών αεροσκαφών AT-802 (FireBoss) της Air Tractor για τα νησιά. 

Συνεπώς, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει ακάθεκτο το σχεδιασμό του σχετικά με την αγορά νέων πυροσβεστικών μέσων (S-64, FireBoss) αλλά και τον εκσυγχρονισμό των μέσων που ήδη υπάρχουν σε υπηρεσία και επιχειρούν αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος της Δημοκρατίας | Τίμησε τα μέλη της κυπριακής αποστολής που έδωσαν μάχη στην Ελλάδα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του με τίτλο “Ένοπλες Δυνάμεις και κλιματική κρίση”, παρουσιάζει τις επιχειρησιακές συνέπειες του περιβαλλοντικού προβλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και…

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

Pin It on Pinterest

Share This