MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Χρίστος Πιερή | Οι νεοσύλλεκτοι, το προσωπικό και οι συζητήσεις για νέους εξοπλισμούς – VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/05/2021 at 17:00

Για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων και την διαδικασία υποβολής των στοιχείων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας, μίλησε στο Defence Redefined Podcast, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ, Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Χρίστος Πιερής. 

Ο κ. Πιερή, παρουσίασε την πλατφόρμα υποβολής των στοιχείων και εξήγησε βήμα προς βήμα, το τι θα πρέπει να πράξουν οι νέοι στρατεύσιμοι για να υποβάλουν τα στοιχεία τους και να λάβουν την μοριοδότηση τους (01:00’). 

Μαζί με τον κ. Πιερή, συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν το προσωπικό και συγκεκριμένα, το ωράριο εργασίας, τις προαγωγές αλλά και θέματα που απασχολούν τους Συμβασιούχους Οπλίτες (ΣΥΟΠ) (49:00’). 

Ο κ. Πιερής, παρέθεσε και το σχόλιο του, όσον αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς, αναφέροντας τα ακόλουθα (1:03:00’) :  “Το πλάνο που έχει κάνει το Υπουργείο Άμυνας, εδώ και ορισμένα χρόνια και το εξοπλιστικό πρόγραμμα που σκέφτεται να υλοποιήσει, σε στενή συνεργασία με το ΓΕΕΦ, είναι σε πολύ καλό σημείο μπορώ να πω. 

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή ενός φοβερού οπλικού συστήματος, το πυροβόλο NORA, υπάρχουν ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο συζητήσεις για άλλα εξοπλιστικά, ιδιαίτερα του πυροβολικού. 

Από κι και πέρα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, έχει γίνει πολύ σοβαρή μελέτη και έχουν παρθεί πολύ σοβαρές αποφάσεις οι οποίες είναι υλοποιήσιμες και εν εξελίξη. 

Μόλις υπάρξει ολοκλήρωση ενός σχεδίου, θα ανακοινώνεται και επίσημα από το Υπουργείο Άμυνας” 

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση με τον Χρίστο Πιερή: 

 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Τι ισχύει με τα κρούσματα οπλιτών και στελεχών και πόσοι είναι σε αυτοπεριορισμό

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This