Η ορεινή ταξιαρχία του Γερμανικού στρατού με μουλάρια και γαϊδούρια – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 21/04/2024 at 16:37

Η επίσημη σελίδα του ΝΑΤΟ προχώρησε πρόσφατα σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για την Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού του Γερμανικού στρατού η οποία διαθέτει ακόμα ζώα και εκπαιδεύεται στις μετακινήσεις με αυτά. Η Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού είναι η τελευταία μονάδα του Γερμανικού στρατού η οποία διαθέτει ακόμα ζώα καθώς τα πεδία στα οποία εκπαιδεύεται και πιθανό να επιχειρήσει περιλαμβάνουν δύσβατες ορεινές περιοχές όπου η μετακίνηση με μηχανοκίνητα μέσα είναι δύσκολη έως και αδύνατη. 

Η Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού ιδρύθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκείνη την εποχή, τα μουλάρια, τα γαϊδούρια και τα άλογα χρησιμοποιούνταν ως κύριο μέσο μεταφοράς στρατιωτών και εξοπλισμού. Λοχίας της μονάδας αναφέρει πως αν και τα μηχανοκίνητα μέσα έχουν γίνει το κύριο μέσο μεταφοράς για τα στρατεύματα, αυτή η αλλαγή δεν μείωσε τη σημασία των ζώων για τις αποστολές της Ταξιαρχίας σε δύσβατα ορεινά εδάφη. 

Η συμμετοχή ζώων στη μονάδα επιφέρει και μια επιπλέον σοβαρή ευθύνη για τους ηγήτορες οι οποίοι πλέον δεν είναι υπεύθυνοι μόνο για τους υφιστάμενους τους αλλά και για τα “τετράποδα στελέχη” της μονάδας. Συνεπώς τα στελέχη της μονάδας πρέπει να εξοικειωθούν με τα ζώα, να μπορούν να τα εκπαιδεύσουν, να γίνεται έλεγχος της κατάστασης της υγείας τους καθώς και καθαρισμός των στάβλων. Έτσι δημιουργούνται και οι ανάλογοι δεσμοί με τα ζώα που αποτελούν πλέον μέλη της μονάδας.

Τα μουλάρια της ταξιαρχίας επιλέγονται με σχετικά κριτήρια που αφορούν το ύψος, γύρω στο ενάμιση μέτρο καθώς και το βάρος τους ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές.

Η Ταξιαρχία έχει αναπτυχθεί σε αποστολές όπως στο Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο στη Νορβηγία. Σε μακρινές αποστολές χρησιμοποιούνται κυρίως τοπικά ζώ που είναι συνηθισμένα στο περιβάλλον και στο κλίμα. Σε αποστολές στη Γερμανία χρησιμοποιούνται κυρίως μουλάρια ενώ στη περίπτωση της εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων για το Αφγανιστάν, προτιμήθηκε η χρήση γαϊδουριών.

Φωτογραφίες και πληροφορίες από: ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης: Odin | Ο τετράποδος αλεξιπτωτιστής του Βελγίου – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This