ΥΠΑΜ | Συνάντηση με βρετανό Υπουργό Άμυνας – Συζήτηση για τον ρόλο των βάσεων στα πλήγματα κατά των Χούθι
Defence Redefined
Published on 21/01/2024 at 15:51

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας υποδέχθηκε στις 19 Ιανουαρίου τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Grant Shapps.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, που αφορούν στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την κρίση που εξελίσσεται στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς επίσης και στην κατάσταση στην Ευρώπη, με αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Ο κ. Πάλμας ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, με ιδιαίτερη αναφορά στην αποχώρηση της τουρκικής πλευράς από τα συμφωνηθέντα στο ζήτημα της Πύλας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και τη σημασία του καθορισμού της επίσημης επιτετραμμένου από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κας Maria Angela Holguin Cuellar.

Τέλος, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που άπτονται του τρόπου εμβάθυνσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο βρετανός ΥΠΑΜ επισκέφθηκε επίσης τις βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι. Σε ανάρτηση του αναφέρει πως το προσωπικό της αεροπορίας που βρίσκεται στο Ακρωτήρι έχει κεντρικό ρόλο στο έργο του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στην προστασία της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΥΠΑΜ ΚΔ, UK MOD

Διαβάστε επίσης: Υεμένη | Νέες αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον των Χούθι – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This