Υεμένη | Νέες αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον των Χούθι – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/01/2024 at 18:04

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο βρέθηκε αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας Σαναά, ενώ αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στην πόλη Χοντέιντα.

Καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσε τα ξημερώματα πυραύλους Tomahawk εναντίον θέσης ραντάρ των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως από τις 19 Νοεμβρίου 2023, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι έχουν επιχειρήσει 28 φορές να επιτεθούν και να παρενοχλήσουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Αυτές οι παράνομες ενέργειες περιελάμβαναν επιθέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι πλεύσης.

Διαβάστε επίσης: Protector | Η RAF παραλαμβάνει τον αντικαταστάτη του Reaper

Το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας δημοσίευσε πλάνα από την ανάπτυξη τεσσάρων μαχητικών Typhoon από τη Βρετανική βάση Ακρωτήρι της Κύπρου για την διενέργεια χτυπημάτων έναντι των Χούθι.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This