ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρέχει το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα – Πέφτουν οι υπογραφές για τα Rafale
Defence Redefined
Published on 16/12/2020 at 18:08

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ελληνικής Βουλής, εντός ολίγων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία με την γαλλική εταιρεία Dassault Aviation, για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με συνολικό κόστος 2,3 δις ευρώ.  

Στην συμφωνία για την αγορά των γαλλικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβάνονται άγνωστος αριθμός πυραύλων αέρος – αέρος Meteor και πυραύλων SCALP-EG.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό Εξοπλιστικό Πρόγραμμα | Η επόμενη μέρα – VIDEO

«Ποτέ άλλοτε ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει εκτελεστεί τόσο σύντομα και αποτελεσματικά», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F-16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος πενταετίας.

Το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, όπως καταδεικνύουν άλλωστε οι εξελίξεις, κινείται με ταχύτατους ρυθμούς και όλα δρομολογούνται βάση των χρονοδιαγραμμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι σε ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της Άμυνας για το 2021, θα είναι αυξημένος κατά 2,1 δισ. Ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Παναγιωτόπουλος | Όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα – “Στα 5,44 δις ο προϋπολογισμός του 2021”

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This