ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το πλοίο ΓΥ “ΗΡΑΚΛΗΣ” εντάσσεται στο Πολεμικό Ναυτικό | VIDEO

Defence Redefined
Published on 06/07/2020 at 10:19

Στην παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “ΗΡΑΚΛΗΣ”.

Το πλοίο είναι η δεύτερη δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό, από την οικογένεια Παναγιώτη Λασκαρίδη, μετά το «Άτλας Ι», που παραδόθηκε στο Π.Ν. τον Δεκέμβριο του 2019.

Το πλοίο “ΗΡΑΚΛΗΣ”, είναι μεγαλύτερο από το «ΑΤΛΑΣ Ι» και πρόκειται να αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η σύμβαση παραχώρησης του πλοίου υπεγράφη από τον δωρητή και πρόεδρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Παναγιώτη Λασκαρίδη και τον αρχηγό ΓΕΝ , αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, στα τέλη Απριλίου, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η τελετή ένταξης του πλοίου στο Π.Ν.

Διαβάστε επίσης: Δωρεά δεύτερου πλοίου Γενικής Υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό από την οικογένεια Λασκαρίδη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Αλατζά, στο OnAlert, το πλοίο δοκιμάστηκε από το ΠΝ και υπήρξε απόλυτη ικανοποίηση από τις δυνατότητες του. 

Ο “ΗΡΑΚΛΗΣ” κατασκευαστηκε το 2002, είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων.

Διαθέτει δυνατότητες DP2, δηλαδή σταθεροποίησης σε ακινησία κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και μπορεί να αναλάβει αποστολή όπως η διάσωση υποβρυχίου. Διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

Μπορεί να μεταφέρει βαρέα άρματα και οχήματα μάχης και υποστήριξης, γερανούς, βαριές κατασκευές και εμπορευματοκιβώτια με διαμόρφωση και δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε αποστολής.

Με την απόκτηση του «ΗΡΑΚΛΗΣ» το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει στις τάξεις του συνολικά πέντε πλοία Γενικής Υποστήριξης.

Διαβάστε επίσης: Έμπρακτη ένδειξη στήριξης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας | Οι δωρεές των τελευταίων μηνών

Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε : «Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που περνάει η Πατρίδα μας, κάθε δυνατή ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι απλά υποχρέωση όλων των Ελλήνων».

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και η στρατιωτική ηγεσία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με μια ακόμα αξιόμαχη μονάδα που θα ενταχθεί άμεσα στη δύναμη του στόλου.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This