ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έμπρακτη ένδειξη στήριξης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας | Οι δωρεές των τελευταίων μηνών
Defence Redefined
Published on 01/05/2020 at 19:53

Στις δύσκολες στιγμές από τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ο ελληνικός λαός και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας δηλώνει την στήριξη του στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας με έμπρακτο τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δωρεές που έγιναν από πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα, αλλά και πλήθος απλού κόσμου τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων με τον υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Τουρκία εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. 

Δωρεές οι οποίες ποικίλουν από απλά υλικά ατομικής προστασίας μέχρι ολόκληρα πλοία γενικής υποστήριξης όλα όμως με αγάπη προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.  Η επιχειρησιακή αξία, των υλικών που παραχωρήθηκαν ενίσχυσε και θα ενισχύσει σημαντικά το έργο των φρουρών της Ελλάδας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.  

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε τις κυριότερες δωρεές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας:

Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» – Παναγιώτης Λασκαρίδης: Το συγκεκριμένο ίδρυμα πέραν της διαχρονικής εισφοράς του στο Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα παραχώρησε το πλοία Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Άτλας Ι» και «Ηρακλής» στο Πολεμικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο του 2019 και Απρίλιο του 2020 αντίστοιχα.  Η υπογραφή  της συμβάσεως παραχωρήσεως του “Ηρακλή” πραγματοποιήθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη 28 Απριλίου 2020.  

Διαβάστε επίσης: Δωρεά δεύτερου πλοίου Γενικής Υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό από την οικογένεια Λασκαρίδη

Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα – Δωρεά ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις η οποίοα αφορά στην μετατροπή του αεροδρομίου της 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στη Σούδα σε εγκατάσταση Μηδενικού Αποτυπώματος Άνθρακα (Net Zero Carbon Emissions Airport), στην κάλυψη κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας των αναγκών του αεροδρομίου σε ηλεκτρισμό, θέρμανση και ψύξη (Net Zero Energy Airport), καθώς και στον «εξηλεκτρισμό» των μεταφορών εντός του αεροδρομίου.

Onex Syros Shipyards SA – Δωρεά ένα ειδικά διαμορφωμένο σκάφος με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης ιδανικό για επιχειρήσεις σε ποταμούς όπως ο Έβρος.

EFA Group – Δωρεά συνολικά 30 οργάνων νυκτερινής παρατήρησης στο Δ’ Σώμα Στρατού, αποτελούμενων από 23 δικύαλες διόπτρες νυχτερινής οράσεως ARGUS PANOPTES, 2 μονοκύαλες διόπτρες νυχτερινής Οράσεως NX-122C και 5 θερμικές διόπτρες THERMIS ELR, από την σειρά της Theon Sensors S.A.

Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης – Δωρεά 10 Διόπτρες Νυχτερινής Οράσεως ARGUS της Theon Sensors στο Δ’ Σώμα Στρατού.

Miltech Hellas ΑΕ – Δωρεά οκτώ (8) θερμικών συστημάτων τύπων MLT-IRS-60 και MLT-IRB-75A στο Λιμενικό Σώμα.

Goldair – Δωρεά τριών (3) περιπολικών οχημάτων Peugeot στην Ελληνική Αστυνομία.

Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου ΑΕ – Δύο όργανα νυχτερινής παρατήρησης «FLIR Ocean Scout 320» στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.

Τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ΑΕ – Δωρεά 25 τόνους τσιμέντο για οικοδομικές ανάγκες στρατοπέδων στον Έβρο.

Όμιλος EXALCO Συστήματα αλουμινίων – Δωρεά ένα φορτηγό με στρατιωτικά υλικά πρώτης ανάγκης, και συγκεκριμένα υλικά για την περίφραξη των συνόρων στο Δ’ Σ’ωμα Στρατού.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης – Δωρεά μία θερμική κάμερα παρατηρήσεως ACCOLADE LRF και μία θερμική διόπτρα HELION της εταιρείας PULSAR στην 12η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού.

 

Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) – Δωρεά κάμερες νυκτός, φακοί, προβολείς, κυάλια και καύσιμα και δωρεά εξωλέμβιας μηχανής 30 ίππων.

Αγροτικός και Κτηνοτροφικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης – Παραχώρηση 3.000 € για την επισκευή υπηρεσιακών οχημάτων. Επιπλέον προσέφεραν τα γεωργικά τους μηχανήματα, αποτρέποντας την παράνομη είσοδο των μεταναστών κατά τις νυχτερινές ώρες.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής – Δωρεά δύο τριφασικές γεννήτριες 24KV diesel, τρία μικρά ψυγεία και ένας ηλεκτρικός γρασαδόρος για φορτηγά

FF Group-Ειδικό υπηρεσιακό εξοπλισμό σε Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα 1.200 είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία διατέθηκαν στους αστυνομικούς των ειδικών ομάδων των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

 

Πέραν τούτων εύσημα οφείλουμε να αποδώσουμε και σε αυτούς οι οποίοι συνεισέφεραν και εξακολουθούν να συνεισφέρουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με ποικιλόμορφο τρόπο, εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη για τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This