ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Δωρεά δεύτερου πλοίου Γενικής Υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό από την οικογένεια Λασκαρίδη
Defence Redefined
Published on 11/04/2020 at 01:18

Δωρεά δεύτερου πλοίου Γενικής Υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό παραχώρησε η οικογένεια Λασκαρίδη, μετά το «Άτλας Ι», που παραδόθηκε στο Π.Ν. τον Δεκέμβριο του 2019.

Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, επισκέφθηκε το υπό ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «VICTOR» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Η αποδοχή της δωρεάς θα πραγματοποιηθεί σε προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ η σχετική τελετή ένταξης του νέου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο.

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ» θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού αφού ανάμεσα σε άλλα διαθέτει  δυνατότητα DP2, δηλαδή σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (δυνατότητα που διαθέτει και το «ΑΤΛΑΣ Ι») καθώς και μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This