Τουρκικό ΥΠΑΜ | “Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη” – Εορτασμοί για τη Μικρασιατική Καταστροφή – VIDEO
Defence Redefined
Published on 11/09/2022 at 17:30

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας συνεχίζει τη δημοσίευση επετειακών VIDEO και ανακοινώσεων με εορταστικό χαρακτήρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Σε σχετικό VIDEO που δημοσίευσε στις 9 Σεπτεμβρίου, το οποίο είναι στην Τουρκική γλώσσα με τίτλο “9 Σεπτεμβρίου Απελευθέρωση της Σμύρνης από την Εχθρική Κατοχή”, αναφέρει μάλιστα πως οι Έλληνες αφού ηττήθηκαν έκαψαν τη Σμύρνη πριν αποχωρήσουν. 

Ανάλογες δημοσιεύσεις έχουν γίνει και από άλλους φορείς και στην Αγγλική, καθώς η Τουρκία προωθεί συστηματικά την προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας και στο εσωτερικό ακροατήριο, στη συγκεκριμένη περίπτωση ιδιαίτερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη. 

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως παραλληλίζεται ο Κεμάλ με τον Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή, ενώ ο Ελληνικός Στρατός παρουσιάζεται σαν αδύναμος μπροστά στον προελαύνοντα Τουρκικό στρατό με πλάνα που να απεικονίζουν τις τουρκικές δυνάμεις να προχωρούν ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησε ο στρατός κατά την υποχώρηση του και σκισμένες Ελληνικές σημαίες. 

Διαβάστε επίσης: Τουρκική προπαγάνδα με πιθανά λάφυρα πολέμου από την Κύπρο σε ξένους αξιωματικούς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This