Τουρκική προπαγάνδα με πιθανά λάφυρα πολέμου από την Κύπρο σε ξένους αξιωματικούς
Defence Redefined
Published on 09/06/2022 at 09:47

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες που παρουσιάζουν πλακέτα με το σήμα των Δυνάμεων Καταδρομών και φωτογραφίες του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ να βρίσκονται σε κέντρο εκπαίδευσης στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, φοιτητές της Σχολής Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας προχώρησαν σε ερευνητικές δραστηριότητες στη Φώκια της Σμύρνης. Παρόλο που δεν κατονομάζεται το συγκεκριμένο κέντρο εκπαίδευσης, στην περιοχή βρίσκεται Ναυτική Βάση που είναι και η έδρα των δύο μονάδων ειδικών επιχειρήσεων του Τουρκικού Ναυτικού, SAT και SAS. 

Στις φωτογραφίες διακρίνονται αξιωματικοί από άλλες χώρες, όπως Πακιστάν και Αζερμπαϊτζάν αλλά και από Αφρικανικές και Βαλκανικές χώρες, να εκπαιδεύονται σε προσομοιωτές και να διενεργούν άλλες ερευνητικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του κέντρου. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν διακρίνεται η παρακάτω φωτογραφία η οποία πιθανό να απεικονίζει λάφυρα πολέμου του 1974 από την Κύπρο. Διακρίνεται πλακέτα με το έμβλημα των Καταδρομών, φωτογραφίες του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, οπλισμός της εποχής όμως μαρτίνια, υποπολυβόλα Thompson και Sten αλλά και πλακέτα με την Κύπρο μαζί με Ελληνικές σημαίες την οποία παρουσιάζουν οι Τούρκοι υπό τον τίτλο “Enosis”. Διακρίνεται επίσης μεγάλη επιγραφή που αναφέρεται στην Τουρκική εισβολή του 1974 ως “Ειρηνευτική επιχείρηση”. Επιπλέον, οι αξιωματικοί μελετούν εφημερίδες της εποχής. 

Η Τουρκία είναι φανερό πως εκμεταλλεύεται τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες με άλλες χώρες για να προωθήσει την δική της προπαγάνδα, να παρουσιάσει την δική της οπτική της ιστορίας με απώτερο στόχο την εξωτερική νομιμοποίηση της πολιτικής της.

Διαβάστε επίσης: Κατάρ | Συμμετοχή σε στρατιωτικό διαγωνισμό με το ψευδοκράτος

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This