Τουρκία – Συρία | Ξεπερνούν τις 40.000 οι νεκροί από το σεισμό
Defence Redefined
Published on 15/02/2023 at 09:36

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες ζωντανοί άνθρωποι συνεχίζουν να ανασύρονται από τα συντρίμμια στην Τουρκία και τη Συρία. 

Ο αριθμός των νεκρών και στις δύο χώρες ξεπερνά τις 40.000. Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, με τον ΟΗΕ να αναμένει ο αριθμός αυτός ακόμη και να διπλασιαστεί. Ωστόσο, οι ανέλπιστες διασώσεις συνεχίζονται πολύ μετά την κρίσιμη περίοδο των 72 ωρών έπειτα από τον σεισμό.

Η παροχή βοήθεια στους επιζώντες είναι μια εξίσου τρομακτική πρόκληση, με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μείνει άστεγοι. Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να κατακλύζονται από τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, περίπου 80.000 άνθρωποι είναι στα νοσοκομεία ασκώντας τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας, το οποίο έχει πληγεί και αυτό από την καταστροφή. Ο ΠΟΥ έχει απευθύνει έκκληση για την συγκέντρωση 43 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τους πληγέντες από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία, δήλωσε ο διευθυντής του Π.Ο.Υ. στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Μια άλλη επείγουσα προτεραιότητα προκύπτει καθώς όλο και περισσότερες σοροί ανασύρονται από τα συντρίμμια. Στην Τουρκία και τη Συρία τα νεκροταφεία δίνουν μάχη για να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό των κηδειών. 

Οι σοροί πολλών που παραμένουν εγκλωβισμένοι δεν έχουν βρεθεί, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την εξάπλωση ασθενειών.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Σεισμός σε Τουρκία | Τελικά αποδέχτηκε βοήθεια από την Κύπρο – Ποιες χώρες στέλνουν βοήθεια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This