ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σχεδιασμοί για τοποθέτηση εμποδίων στην Πράσινη Γραμμή για την αντιμετώπιση των παράνομων διελεύσεων

Ανδρέας Πογιατζή

Published on 14/01/2021 at 13:54

Η Κυπριακή Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενη τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία, στέλνωντας καθημερινά δεκάδες παράτυπους μετανάστες, μέσω της Πράσινης Γραμμής, προχωρεί σε έργα για την αποτροπή της διέλευσης των παράνομων μεταναστών προς τις ελεύθερες περιοχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, οι Κυπριακές αρχές προχώρησαν σε σχεδιασμούς σε ορισμένες τοποθεσίες από τις οποίες παρατηρείται έντονα η διέλευση Σύρων, κυρίως, μεταναστών οι οποίοι φτάνουν στις ελεύθερες περιοχές για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. 

Διαβάστε επίσης: Σπουδαίο έργο που θα “θωρακισει” την Ελλάδα – Αναλυτικά το σχέδιο του τεράστιου φράχτη στον Έβρο – Φωτογραφίες

Σε σύσκεψη των αρμοδίων Υπουργείων, ( Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης), αποφασίστηκε όπως διενεργηθούν έργα, για την καλύτερη φύλαξη της Πράσινης Γραμμής. Το Υπουργείο Άμυνας, μετά από προτροπή της Αστυνομίας, υπέδειξε τα “νεκρά σημεία” από τα οποία γίνεται η διέλευση των παράνομων μεταναστών και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα αναλάβει το έργο με δικό του κονδύλι, αποφάσισε όπως προχωρήσει στην διεκπεραίωση των έργων. 

Διαβάστε επίσης: Το κανάλι OPEN στην Πράσινη Γραμμή | “Η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης” | VIDEO 

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν συρματοπλέγματα (τύπου κονσερτίνας κ.α) στις περιοχές από τις οποίες οι διακινητές καθοδηγούν τους παράνομους μετανάστες,  από τα κατεχόμενα προς τις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές. Στόχος του Υπουργείου εσωτερικών, είναι, από το εγχείρημα, να μην επηρεαστουν περιουσίες ελληνοκυπρίων κοντά στην Πράσινη Γραμμή, ούτε να δημιουργήσει θέματα για το καθεστώς της νεκρής ζώνης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί. 

Το τελευταίο διάστημα η Κύπρος δέχεται αυξημένες ροές αρρένων παράτυπων μεταναστών, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Φιλοξενίας να είναι υπερπλήρη. Τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν, μεταξύ μεταναστών το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά, σε συνάρτηση με τις καθημερινές αφήξεις παράτυπων μεταναστών, πυροδότησαν αντιδράσεις και δυσφορία στην Κυπριακή κοινή γνώμη για την μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Πλέον, οι Κυπριακές Αρχές είναι αναγκασμένες να εφαρμόσουν επιτακτικά μέτρα προς αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 

Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικό | Οι ροές από την Τουρκία και οι επαναπροωθήσεις – Τι ζητά η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This