ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Ρωσικά αεροσκάφη, εξολόθρευσαν 200 μαχητές υποστηρίζει το Υπουργείο Άμυνας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 20/04/2021 at 10:38

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξολόθρευσε «έως και 200 ​​μαχητές» στη Συρία κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων σε μια «τρομοκρατική» βάση βορειοανατολικά της Παλμύρας, όπου μαχητές σχεδίαζαν επιθέσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα.

«Αφού επιβεβαίωσαν δεδομένα μέσω πολλαπλών καναλιών σχετικά με τη θέση των τρομοκρατικών εγκαταστάσεων, τα αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

«Καταστράφηκαν δύο κρησφύγετα, έως 200 μαχητές, 24 φορτηγά με πολυβόλα μεγάλου διαμετρίματος, καθώς και περίπου 500 κιλά πυρομαχικών και εξαρτημάτων για τη δημιουργία αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED)», πρόσθεσε το ρωσικό Υπουργείο.

Η ανακοίνωση δεν καθόρισε ούτε την ημερομηνία των επιθέσεων, αλλά ούτε την ομάδα που εξολοθρεύτηκε. Αναφέρθηκε ότι, ο στόχος ήταν μια «καμουφλαρισμένη βάση» όπου «τρομοκρατικές ομάδες» οργάνωναν επιθέσεις στη Συρία και κατασκεύαζαν εκρηκτικά.

Σχεδιάζονταν συγκεκριμένα «τρομοκρατικές επιθέσεις και επιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες σε μεγάλες πόλεις προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Συρία» είπε το Υπουργείο.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Δεκάδες μαχητές νεκροί μετά από ρωσική αεροπορική επίθεση – Φωτογραφίες & VIDEO

Η ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου, είναι η δεύτερη από την αρχή της σύγκρουση στην Συρία που ξέσπασε το 2011 με την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που έχουν αφήσει περισσότερους από 388.000 νεκρούς.

Οι εκλογές αναμένεται να διατηρήσουν τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία της Συρίας.  Η Ρωσία υπήρξε βασικός σύμμαχος του καθεστώτος του Άσαντ καθ ‘όλη τη διάρκεια του πολέμου και η στρατιωτική παρέμβαση της Μόσχας το 2015 βοήθησε να αντιστρέψει την ροή του πολέμου προς όφελος του καθεστώτος.

Τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι «τρομοκράτες» εκπαιδεύονταν σε διάφορα στρατόπεδα σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το συριακό καθεστώς, «συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Αλ Τανφ, που ελέγχεται από τον αμερικανικό στρατό»

Η Μόσχα τον Φεβρουάριο καταδίκασε τις επιθέσεις των ΗΠΑ σε πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην ανατολική Συρία, απαιτώντας από την Ουάσιγκτον να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ήθελε να γνωρίζει τα σχέδια της Ουάσινγκτον στη Συρία και υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν σχέδια να εγκαταλείψουν ποτέ τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία με την υπογραφή του Τζο Μπάιντεν – ΧΑΡΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This