ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Δεκάδες μαχητές νεκροί μετά από ρωσική αεροπορική επίθεση – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/10/2020 at 15:04

Ένας μεγάλος αριθμός μαχητών της Συριακής αντιπολίτευσης, που υποστηρίζονται από την Τουρκία,  σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιθέσεων από ρωσικά αεροσκάφη στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σήμερα Δευτέρα 26/10.

Στρατιωτική πηγή ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων North Press ότι οι αεροπορικές επιθέσεις χτύπησαν στρατόπεδο που ανήκει στην παραστρατιωτική ομάδα “Sham Legion”, η οποία είναι συνδεδεμένη με το “Εθνικό Μέτωπο Απελευθέρωσης” (ΝFL), θυγατρική οργάνωση του τουρκικού υποστηριζόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA).

Οι επιθέσεις έπληξαν το στρατόπεδο στο χωριό Jabal al-Duwailah βορειοδυτικά της Ιντλίμπ. Η πηγή πρόσθεσε ότι δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, και ότι τα ασθενοφόρα συνεχίζουν να διέρχονται μέσα και έξω από την περιοχή.

Μέχρι αυτή την στιγμή, ο αριθμός των νεκρών είναι πάνω από 80, με περισσότερους από 90 τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται καθώς αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλοι εντοπίζονται νεκροί στα συντρίμμια. Δεν υπήρξε, μέχρι τώρα, κανένα σχόλιο από την Sham Legion ή άλλες ομάδες αντιπολίτευσης στην περιοχή σχετικά με το περιστατικό.

Η συγκεκριμένη επίθεση θεωρείται από τις πιο αιματηρές, από την εμπλοκή της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο και την υποστήριξη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασάντ.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αεροπορική επίθεση έγινε με αεροσκάφος Sukhoi Su-24, της ρωσικής αεροπορίας. 

Για πολλούς αναλυτές, η σημερινή επίθεση θεωρείται ως ένα μήνυμα από την Μόσχα προς την Άγκυρα, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όπου η Μόσχα επιτίθεται στα τουρκικά συμφέροντα στην Συρία. 

Με πληροφορίες από: NorthPress

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσική “εκδίκηση” | Su-34s ισοπέδωσαν βάση τρομοκρατών σε έδαφος ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ – Φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This