ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Συνταξιοδοτικό | Εφάπαξ νεοεισερχομένων και αφορολόγητο εφάπαξ για Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς
Defence Redefined
Published on 20/05/2021 at 16:16

Ακόμη ένας στόχος, των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών του Κυπριακού Στρατού, επιτεύχθει, αφού σήμερα, υπεγράφη η Συμφωνία-Πλαίσιο για την επαγγελματική σύνταξη και εφάπαξ στους νεοεισερχόμενους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, αλλά και αφορολόγητο εφάπαξ για όλους τους από την 1η Ιανουαρίου του 2021, συμπεριλαμβανομένου και όσων αποστρατεύτηκαν, οι οποίοι θα λάβουν πίσω μέρος της σύνταξης τους που τους απεκόπει.

Η ένταξη στο Σχέδιο, δεν αφορά μόνο τους μόνιμους υπαλλήλους του κράτους, που έχουν διοριστεί μετά την 1.10.2011, αλλά και όλους τους Εργοδοτουμένους Αορίστου Χρόνου, καθώς επίσης και τους Ειδικούς Αστυφύλακες. 

Διαβάστε επίσης: ΣΑΚΣ για προαγωγές Αξιωματικών | “Ευκαιρία για έγκαιρο προγραμματισμό μεταθέσεων”

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των Συντεχνιών του Κρατικού Τομέα ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου (ΣΑΚ), Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) και Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) η Συμφωνία-Πλαίσιο που θα διέπει τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα των εργοδοτουμένων του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. 

Οι Οργανώσεις εκφράζουν την ικανοποίηση και ευαρέσκειά τους για την επιτυχή κατάληξη των πολύμηνων διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με ένα καίριο ζήτημα που απασχολούσε χιλιάδες συναδέλφους και επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την Επίσημη Πλευρά και ιδιαίτερα στον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, καθώς επίσης και στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Γιώργο Παντελή, για τη συνεργασία και το εποικοδομητικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ώστε να οδηγηθούμε στο σημερινό, θετικό για όλους, αποτέλεσμα.

Από τις Οργανώσεις,

ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ, ΣΑΚΣ και ΣΥΚΣ.

Λευκωσία,

20 Μαΐου, 2021.

Διαβάστε επίσης: Έγιναν και οι προαγωγές των ΣΥΠ – Προήχθησαν 314 Λοχίες σε Επιλοχίες μετά από 20 χρόνια

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This