Συνεχίζονται οι μάχες – Η Ουκρανία ζητά Τουρκικά drones – Αναμένεται ο β’γύρος των συνομιλιών
Defence Redefined
Published on 02/03/2022 at 10:31

Συνεχίζονται οι μάχες σε Μαριούπολη, Χάρκοβο και Χερσώνα εν αναμονή του β΄γύρου των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ το Κίεβο ζητά ενίσχυση με Αμερικανικά αντιαρματικά και Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Η Μαριούπολη, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία και οι αρχές δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν τους τραυματίες, ενώ η Χερσώνα, μια πόλη στη Μαύρη Θάλασσα, είναι εντελώς περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές. Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχες σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ δήλωσε πως η Ουκρανία θα λάβει πυραύλους Stinger και Javelin από το εξωτερικό, όπως και άλλο ένα φορτίο τουρκικών drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ.

Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου, μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται δική του πηγή. Μετά τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τη Δευτέρα και δεν απέφερε απτά αποτελέσματα, οι πλευρές δήλωσαν ότι θα συναντηθούν ξανά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Στέλνει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και η Κύπρος μετά την Ελλάδα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This