ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου με Αίγυπτο
Defence Redefined
Published on 25/08/2021 at 17:15

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, η Φρεγάτα (Φ/Γ) “ΣΑΛΑΜΙΣ” πραγματοποίησε στις 21 Αυγούστου, κατάπλου από την Αιγυπτιακή Ναυτική Βάση “3ης Ιουλίου” στο Gargoub. Επιπλέον, η Φ/Γ “ΣΑΛΑΜΙΣ” πραγματοποίησε για πρώτη φορά άσκηση PASSEX με το Αιγυπτιακό σκάφος “ALEXANDRIA”. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ συμπλήρωσε πως οι δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου ισχυροποιούνται και οι εκπαιδεύσεις συνεχίζονται.

Παράλληλα, στις 24 Αυγούστου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ανακοίνωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στρατηγό Hegazy. Οι δύο συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις δραστηριότητες της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών και τις υβριδικές απειλές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συνεργασία σε θέματα άμυνας με την  Αίγυπτο συνεχίζεται για τις ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας και Κύπρου. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες διπλωματικές επαφές με άλλα κράτη της περιοχής οι οποίες συνεχίζονται αυτή την περίοδο, σκιαγραφείται μια αρκετά θετική εικόνα για την προοπτική ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων Ελλάδας και Κύπρου και την περιφερειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης | Τριμερής με Ελλάδα και Ισραήλ – “Να αναχαιτίσουμε τις επιθέσεις στις κοινές μας αξίες”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This