ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτική Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου 2021| Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 02/10/2021 at 15:19

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2021 η οποία αποτέλεσε το επιστέγασμα των εορτασμών της 61ης επετείου ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα, τα επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και το σύνολο των σωμάτων ασφαλείας του κράτους με τον εξοπλισμό τους και πιο συγκεκριμένα η Αστυνομία Κύπρου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, η Πολιτική Άμυνα αλλά και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων. 

Πρώτιστος σκοπός την παρέλασης η απόδοση τιμής στους ήρωες που έπεσαν στους εθνικούς αγώνες του Ελληνισμού της Κύπρου καθώς και η ηθική ανάταση του λαού ώστε να ενισχυθεί στον αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση της σκλαβωμένης Κύπρου ο οποίος απαιτεί την συνδρομή όλων.

Η έκπληξη της φετινής παρέλασης ήταν η πτήση (σε μεγάλο ύψος) των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) της Εθνικής Φρουράς, Aerostar Tactical UAS τα οποία χρησιμοποιούνται για επιτήρηση του χώρου της ΑΟΖ και για συλλογή πληροφοριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε φέτος συμμετείχαν Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετείχαν στην παρέλαση του 2017.

Διαβάστε επίσης: Aerostar | Τo πρώτο τακτικό UAV της Εθνικής Φρουράς – VIDEO & Φωτογραφίες

Στην παρέλαση συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά και οι τραυματίες πολέμου του 1974, οι οποίοι απέσπασαν το χειροκρότημα και τον σεβασμό από την εξέδρα των επισήμων. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε μεταξύ άλλων η διέλευση των τμημάτων της ΕΛΔΥΚ, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως σε τούτη την εσχατιά της Μεσογείου διακυβεύεται το μέλλον του Ελληνισμού και πως οι Ελλαδίτες πολεμιστές του 1974 που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον Πενταδάκτυλο θα δικαιωθούν. 

Παράλληλα, στην παρέλαση συμμετείχαν και δύο εθνοφύλακες ηλικίας 79 και 74 ετών αντίστοιχα, ο Γιάννης Μάτσης και ο Σίμος Παύλου, αμφότεροι βετεράνοι πολεμιστές. Με την παρουσία τους έδωσαν παράδειγμα και έμπνευση στις νέες γενιές οι οποίες καλούνται να λάβουν την σκυτάλη και να παραδώσουν με την σειρά τους στους επόμενους πατρίδα ελεύθερη. 

Δείτε πιο κάτω ορισμένες από τις όμορφες φωτογραφίες που αποτυπώσαμε στο φακό της DEFENCE ReDEFiNED.

Διαβάστε επίσης: Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2021 | Φωτογραφίες και βίντεο  

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This