ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2021 | Φωτογραφίες και βίντεο
Defence Redefined
Published on 25/03/2021 at 19:38

Πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ρώσος πρωθυπουργός, Mikhail Mishustin, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, μαζί με την Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, η υπουργός Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Florence Parly καθώς και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με τη σύζυγό του, Άντρη.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν διελεύσεις μαχητικών και άλλων αεροσκαφών καθώς και ελικοπτέρων, με τις εντυπώσεις να κλέβουν για άλλη μια φορά οι Εύζωνες της προεδρικής φρουράς.

Συγκίνηση προκάλεσε και ο Έλληνας πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης ο οποίος μετέφερε το εξής μήνυμα: «Από τους απόρθητους ελληνικούς ουρανούς, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουμε μήνυμα περηφάνιας και σιγουριάς. Στα λευκά σύννεφα και πάνω από τις μπλε θάλασσες, απλώνουμε τη γαλανόλευκη και την κάνουμε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας».

Η Κυπριακή Πολεμική Αεροπορία τίμησε με τη σειρά της την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης με πτήσεις σχηματισμών ελικοπτέρων πάνω από την ελεύθερη Κύπρο, παράλληλα με την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: 

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση | Το χρονολόγιο του αγώνα σε βίντεο

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This