ΣΣΑΣ | Τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων
Defence Redefined
Published on 29/10/2023 at 09:15

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυπολοχαγούς.

Η τελετή έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ», χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα ως εκπρόσωπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου.

Από την Σχολή αποφοίτησαν συνολικά 69 Αξιωματικοί Ιατρικού, Φαρμακευτικού, Ψυχολογικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την Αλβανία, 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 7 από την Ιορδανία. Οι Νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής: 24 στον Στρατό Ξηράς, 15 στην Πολεμική Αεροπορία, 8 στο Πολεμικό Ναυτικό και 13 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων | Ορκωμοσία πρωτοετών σπουδαστών της ΣΣΑΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This