Καλή Ανάσταση και Καλή Λευτεριά – Οι Ακρίτες του Ελληνισμού σε Κύπρο και Αιγαίο
Defence Redefined
Published on 04/05/2024 at 15:38

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα, επισκέφθηκε τους Ακρίτες στα φυλάκια της Γραμμής Κατάπαυσης του Πυρός και στα νησιά του Αιγαίου αντίστοιχα και ευχαρίστησαν τους οπλίτες και τα στελέχη της Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάττουν θερμοπύλες αυτές τις Άγιες Μέρες που ο Ελληνισμός τιμά το πάθος Του Θεανθρώπου και εορτάζει την Ανάσταση Του.

Στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενόψει των εορτών του Πάσχα, επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Τάσου Μάρκου» και το φυλάκιο «Κομμόροτσος», στην Κοκκινοτριμιθιά, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Το ΓΕΕΦ σε ευχετήρια ανακοίνωση του αναφέρει:
“Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα που διανύουμε, ας αποτελέσουν την ψυχική μας αναγέννηση και να μας οπλίσουν με ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία για επίτευξη τόσο των προσωπικών μας στόχων, όσο και του πολυπόθητου στόχου της απελευθέρωσης της κατεχόμενης γης μας. Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.”

Στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, παραγματοποίησε επισκέψεις  συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, στην Κω και στα Επιτηρητικά Φυλάκια στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και την Καλόλιμνο καθώς και σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς. 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη, επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) του Στρατού Ξηράς «ΠΑΝΑΓΙΑΣ»,«ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ», «ΨΑΡΡΩΝ», «ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ», συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψη του στην Καλόλιμνο δήλωσε: «Είμαστε εδώ στην Καλόλιμνο, σε ένα από τα πιο ανατολικά μικρά νησιά της Ελλάδας, μετά την επίσκεψη στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι. Στο πλαίσιο μιας περιοδείας που κάνω με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του Στρατού και τον Επικεφαλής της ΑΣΔΕΝ στα ακραία ανατολικά σημεία της Πατρίδας μας. Στα μικρά νησιά τα οποία φυλάττει ο Ελληνικός Στρατός, και οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήρθαμε για να τους ευχηθούμε σ’ αυτά τα ακραία Φυλάκια, Καλή Ανάσταση, να τους διαβεβαιώσουμε ότι η Πατρίδα στέκεται δίπλα στις ακριτικές περιοχές και να υπογραμμίσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική παρουσία στο Ανατολικό Αιγαίο έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει, βέβαια, μέλλον, ένα λαμπρό μέλλον».

Διαβάστε επίσης: Εθνοφύλακες από την Κρήτη συμμετείχαν στην ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2022 στην Κύπρο – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This