MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Σεισμός Σάμου | Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Κυπριακή Δημοκρατία για παροχή άμεσης βοήθειας προς τους πληγέντες – VIDEO
Defence Redefined
Published on 31/10/2020 at 19:07

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει από χθες σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ, βορειοδυτικά της Σάμου.

Όλα τα μηχανήματα του Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στα νησιά βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης ενώ παραμένει ένα αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.

Διαβάστε επίσης: Δεκαμελής αποστολή ΕΜΑΚ και ΜΜΑΔ αναχώρησε για το Λίβανο | VIDEO

Επιπλέον, σε ετοιμότητα δύο ωρών έχει τεθεί ένα αρματαγωγό στη Σαλαμίνα ενώ σε ετοιμότητα μιας ώρας έχουν τεθεί ένα αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο Ελευσίνας και δύο ελικόπτερα CH-47 Chinook στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Σε ετοιμότητα μιας ώρας έχουν τεθεί, επίσης, οι ομάδες «Δευκαλίων» (με διασώστες και εκπαιδευμένους σκύλους) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις από ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος ενώ όπως μεταδόθηκε από ελληνικά δημοσιογραφικά μέσα έγινε μεταφορά από τη Μυτιλήνη 70 συνοριοφυλάκων για συνδρομή στο έργο της αστυνομίας.

Έως τώρα δεν υπάρχουν τραυματισμοί στρατιωτικού προσωπικού ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο σεισμός ως γνωστό έχει στοιχίσει δυστυχώς μέχρι στιγμής τη ζωή σε δύο παιδιά.

 

Στη Σάμο μετέβη ήμερα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον καταστροφικό σεισμό. 

Στη Σάμο βρίσκεται επίσης από χθες ο Έλληνας Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς όπου την Παρασκευή είχε συνεχείς συσκέψεις για την αποτίμηση των ζημιών. 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει εκφράσει με την σειρά του την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: 

Rheinmetall Defence | Το άρμα Kodiak μπορεί να εξυπηρετήσει τον Στρατό την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This