ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πυρκαγιές Ελλάδα | Το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζει τις μάχες – Ισχυρή διεθνής βοήθεια
superadmin
Published on 09/08/2021 at 12:53

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ελλάδα στα μέτωπα Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Μάνης. 

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πάρνηθα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δρουν μαζί με τις ενισχύσεις από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ, τμήματα του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και εθελοντές. Στη μάχη συνδράμουν εναέρια και επίγεια μέσα. Σχετικά με την Κυπριακή αποστολή, με ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου αναφέρει πως λόγω του δύσβατου του εδάφους η μεταφορά της Κυπριακής αποστολής στην περιοχή Φλαμπούρι-Κορομηλά έγινε με στρατιωτικό όχημα, όλα τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αναλάβει αποστολή οριοθέτησης περιοχής και αντιμετώπισης αναζωπυρώσεων.

Το μέτωπο την Εύβοια έχει απορροφήσει τον μεγαλύτερο όγκο των πυροσβεστικών δυνάμεων αφού επιχειρούν 620 πυροσβέστες σε συνεργασία με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πυροσβέστες από Ουκρανία και Ρουμανία, οχήματα από Σερβία, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού. Μεγάλη είναι η συνδρομή των εναέριων μέσων στα οποία περιλαμβάνεται και το αεροπλάνο Beriev-200.

Στην Ηλεία επιχειρούν 291 πυροσβέστες με συνδρομή από πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και πυροσβέστες από Τσεχία. Πέραν των 100 οχημάτων συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Στα μέτωπα Μεσσηνίας και Μάνης επιχειρούν αντίστοιχα πέραν των 60 πυροσβεστών αντίστοιχα με ανάλογη συνδρομή όπως στα άλλα μέτωπα από εθελοντικές ομάδες, οχήματα και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Τέλος, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το τελευταίο 24ωρο κλήθηκε να επέμβει σε 120 αστικές πυρκαγιές, 60 δασικές και 44 παροχές βοήθειας.

*Φωτογραφία τίτλου: © Πυροσβεστικό Σώμα

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές Ελλάδα | Η κατάσταση στο μέτωπο – Περεταίρω ενισχύσεις από Αίγυπτο, Ισπανία, Ελβετία – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This