Πτώση Antonov 12BK | Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες – Ανασύρονται οι σοροί των Ουκρανών επιβαινόντων – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 18/07/2022 at 09:58

Σε ενημέρωση του κοινού προχώρησε το Πυροσβεστικό Σώμα, αναφορικά με την πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους Antonov 12BK, ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους, μετέβησαν στο σημείο 15 Πυροσβέστες με 7 οχήματα από τις πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες των ειδικών ομάδων από τη 2η και την 4η ΕΜΑΚ, 2 ειδικά οχήματα περισυλλογής επικίνδυνων υλικών, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», και ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών η οποία έχει ήδη εντοπίσει σορούς.

Επιπλέον, το ΓΕΕΘΑ διέθεσε μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και στη συνέχεια την ομάδα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας, που μετέβη στο σημείο του ατυχήματος από την Αθήνα. Επίσης, στην περιοχή του ατυχήματος έχει μεταβεί και κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στο χώρο του ατυχήματος δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες.

Αυτή τη στιγμή, έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης με συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών του ΓΕΕΘΑ και 30 πυροσβεστών, για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος του αεροσκάφους Αντόνοφ, όλοι ουκρανικής καταγωγής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των σορών στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατίθεται όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος.

*Φωτογραφίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Πληροφορίες από: Πυροσβεστικό Σώμα, ΑΠΕ ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης: Πτώση Antonov 12BK | Οι τελευταίες εξελίξεις – Το υλικό που μετέφερε – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This