Πτώση Antonov 12BK | Οι τελευταίες εξελίξεις – Το υλικό που μετέφερε – VIDEO
Defence Redefined
Published on 17/07/2022 at 10:21

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους Antonov 12BK στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Το αεροσκάφος στο οποίο επαίβενε 8μελές πλήρωμα, ναυλώθηκε για να μεταφέρει το φορτίο του από συγκεκριμένη εταιρεία και απογειώθηκε από την Νις της Σερβίας με προορισμό το Μπαγκλαντές. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας με τα συντρίμμια του να καλύπτουν μια αρκετά μεγάλη περιοχή.

Σύμφωνα με Ελληνικά ΜΜΕ, το πλήρωμα έχει χάσει τη ζωή του καθώς το αεροσκάφος για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχασε ύψος και τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να συντριβεί. Στην περιοχή αυτή τη στιγμή δρουν άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστική αλλά και ειδικό κλιμάκιο ΡΒΧ (ΡαδιοΒιοΧημικών απειλών) του ΓΕΕΘΑ. Στις έρευνες συμμετέχει και drone. Παρόλο που δεν προκαλείται εκτός ελέγχου πυρκαγιά, υπάρχουν ανησυχίες για το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος το οποίο εκτιμάται μέχρι στιγμής οπως μεταδίδουν τα μέσα, γύρω στους 12 τόνους, μάλλον πυρομαχικά αγνώστου τύπου. Όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης δρουν με ειδικό εξοπλισμό μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως η εικόνα. 

Στους κατοίκους της περιοχής έχει γίνει σύσταση να παραμείνουν σπίτι και να φορούν προστατευτικές μάσκες, ενώ ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε λόγο για πιθανότητα εκκένωσης του οικισμού. των Αντιφιλίππων. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για άγνωστη λευκή ουσία στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Όπως δήλωσε ο συντονιστής της επιχείρησης, Μάριος Αποστολίδης, προχωρούν οι διαδικασίες, οι οποίες αναμένονται χρονοβόρες, ώστε να ασφαλιστεί η περιοχή και να προχωρήσουν οι έρευνες. Αναμένεται να ταυτοποιηθεί το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος, να μην υπάρχει κίνδυνος για τους διασώστες και να μπορούν να δράσουν στο πεδίο. Να σημειωθεί πως ο κύριος Αποστολίδης ανέφερε πως οι διασώστες έχουν νιώσει κάψιμο στα χείλη και τη γλώσσα. 

Τα συντρίμμια έχουν καλύψει μια μεγάλη περιοχή και η πλήρης περάτωση των ερευνών αναμένεται χρονοβόρα.

*Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: EDEX 2021 | Ανίχνευση χημικών απειλών από το ChemProX και η χρήση του από την ΕΜΑΚ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This