Πρώτη παρουσίαση του ΟΠΛΙΤΗ στην Κύπρο – Η ελληνική EODH στο συνέδριο Battlefield ReDEFiNED
Defence Redefined
Published on 22/01/2023 at 17:38

Η ελληνική EODH θα συμμετέχει στο συνέδριο BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου 2023. Η εταιρεία ειδικεύεται στον τομέα της προστασίας των αρμάτων και των τεθωρακισμένων οχημάτων με υψηλής τεχνολογίας λύσεις, οι οποίες  χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Αντρέας Μιτσής, Πρόεδρος της EODH, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση στα πλαίσια της θεματικής “Ευρωπαϊκές Αμυντικές Πρωτοβουλίες και Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία”, με θέμα τις τεχνολογίες προστασίας και επιβιωσιμότητας απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης. 

Διαβάστε επίσης: BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | To Διεθνές Συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας της Κύπρου

Επίσης, μεταξύ άλλων, η εταιρεία θα παρουσιάσει το όχημα ΟΠΛΙΤΗΣ για πρώτη φορά σε συνέδριο στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της εταιρείας θα προχωρήσει σε ειδική παρουσίαση για τον ΟΠΛΙΤΗ και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του ελληνικού οχήματος πολλαπλών αποστολών. 

Το όχημα 4χ4 μεταφέρει πλήρωμα 8 ατόμων και μπορεί να επιχειρήσει σε ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες από -23°C έως +49 °C. Το παρεχόμενο επίπεδο προστασίας για τους επιβαίνοντες είναι κατηγορίας Level 3 με βάση την STANAG 4569 του ΝΑΤΟ. Είναι ανθεκτικό σε εκρήξεις και τα ειδικά αιωρούμενα καθίσματα αντιναρκικής προστασίας με ζώνες ασφαλείας 5 σημείων παρέχονται ως στάνταρ εξοπλισμός. 

Μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα οπλικά συστήματα όπως τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων (RCWS) της Valhalla ο οποίος φέρει πυροβόλο Midgard 200 (Rheinmetall Mk 20 RH-202) των 20χιλ καθώς και δύο τετραπλούς εκτοξευτές καπνογόνων βομβίδων των 76χιλ στην οροφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EODH κατέκτησε το 2022 την 183η θέση της λίστας “FT, 1000: Europe’s Fastest Growing Companies”  με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. 

Διαβάστε επίσης: EODH | Μετά τις δοκιμές στην Ελλάδα θέλει να δοκιμάσει τον “Οπλίτη” στην Κύπρο – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This