Πολεμικό Ναυτικό | Τελετή υπογραφής της παράδοσης του ΠΓΥ “Περσέας”
Defence Redefined
Published on 17/10/2023 at 08:07

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) “ΠΕΡΣΕΑΣ” στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.  

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Αρχηγός του Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Το πλοίο αποτελεί ακόμα μια δωρεά του Υποναυάρχου ε.τ. Πάνου Λασκαρίδη, συνεχίζοντας τη σειρά δωρεών πλοίων στο Πολεμικό Ναυτικό, όπως το Εκπαιδευτικό πλοίο Ναυτικών Δοκίμων “ΚΥΚΝΟΣ” και τα ΠΓΥ “ΑΤΛΑΣ 1”, “ΗΡΑΚΛΗΣ” και “ΑΙΑΣ”, τα οποία είναι ενταγμένα στη δύναμη του Στόλου και ήδη αποτελούν σημαντικότατες μονάδες υποστήριξης των ναυτικών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά που παρίσταται στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “ΠΕΡΣΕΑΣ” στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού και εξέφρασε την αμέριστη ευγνωμοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στο μεγάλο δωρητή.

Ο Υποναύαρχος ε.τ. Πάνος Λασκαρίδης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, τόνισε την αγάπη του για το Πολεμικό Ναυτικό και πρόσθεσε ότι θεωρεί υποχρέωση του κάθε Έλληνα να προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του στην πατρίδα και στο κοινωνικό σύνολο. 

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Διεξαγωγή Σχολείου “Drafting, Production and Maintenance of NATO Standards and Doctrines” στο ΚΕΝΑΠ – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This