Ουκρανία | Το Ντονιέτσκ καταγγέλλει την συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 13/02/2022 at 11:29

Ο ουκρανικός στρατός έχει παρατάξει περί τις 150 χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής στο μέτωπο του ουκρανικού εμφυλίου, σύμφωνα με τον Ντενίς Πουσίλιν, επικεφαλής της τοπικής διοίκησης του Ντονιέτσκ, που αντιμετωπίζεται από το Κίεβο ως αποσχιστική και ελεγχόμενη από τη Ρωσία.

Ο τ.Πουσίλιν δήλωσε στο δίκτυο “Σολοβιόφ-live” πως δεν σταματά η μεταφορά εξοπλισμού στο ελεγχόμενο από το Κίεβο έδαφος και η κατάσταση καθημερινά οξύνεται. Από τη ρητορική της Δύσης και τις πραγματικές ενέργειες του Κιέβου συμπλήρωσε, πωςβλέπουμε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις, σε στρατιωτική λύση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο “ΡΙΑ-Νόβοστι”, ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ” εκτιμά πως η κλιμακούμενη στη Δύση υστερία μπορεί να μαρτυρά ότι η Ουκρανία ετοιμάζει νέες προβοκάτσιες κατά της Ρωσίας και υπό αυτό το πρίσμα μπορούν μάλλον να αποτιμηθούν όλες αυτές οι προβλέψεις περί επερχόμενης ρωσικής επίθεσης, που εκθέτουν τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και δηλώνονται από κάθε είδους πολιτικούς.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανικό | Ουδεμία πρόοδος στις συνομιλίες του σχήματος της Νορμανδίας

Ο Πουσίλιν παρατήρησε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει πλήρης διακοπή των πτήσεων πάνω από την Ουκρανία ή εκκένωση με τέτοιους ρυθμούς και μετακίνηση διπλωματικών υπαλλήλων προς την πόλη του Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, ενώ σχετικά με μια έκρηξη που πραγματοποιήθηκε σε απόσταση 1-1,5 χλμ. από τη διαχωριστική γραμμή από ουκρανικής πλευράς, κοντά στο χωριό “Οπιτναγια”, σημείωσε πως δεν αποκλείεται το γεγονός η πιθανότητα να αποτελεί κάποιου είδους προβοκάτσιας, που γυρίστηκε από δημοσιογράφους ή κάτι παρόμοιο”.

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται, την ώρα που δυτικοί αξιωματούχοι συνεχώς προειδοποιούν για το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 άνδρες στα σύνορα της Ουκρανίας και διεξάγει ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και τη Λευκορωσία, εκτιμήσεις που η ρωσική διπλωματία θεωρεί “υστερικές” και εκτός πραγματικότητας.

Την ίδια ώρα πλήθος χωρών έχουν απομακρύνει διπλωματικό προσωπικό από την χώρα και έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών των υπηκόων τους προς την Ουκρανία.

Χθες, 12/02, πραγματοποιήθηκε νέα συνομιλία μεταξύ Μπάιντεν-Πούτιν κατά την οποία, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, δεν σημειώθηκε κάποια θεμελιώδης αλλαγή στη δυναμική που παρατηρείται στο μπαράζ διπλωματικών επαφών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε εκ νέου την Ρωσία για σοβαρές και ταχείες επιπτώσεις σε περίπτωση ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Επιτάχυνση προετοιμασιών εισβολής σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This